Kommunledningskontoret, Kommunikation

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

Om jobbet

Medias bevakning och granskning av samhället är en viktig, självklar och grundläggande del i ett demokratiskt samhälle. I en tid där rykten, lösryckta faktauppgifter och även ren desinformation forsar över oss så behöver även Lidköpings kommun ta sitt ansvar för att genom kommunikation vara öppna, transparenta, sanna och relevanta.

Lidköpings kommuns interna och externa kommunikation utvecklas ständigt. Förväntan och kraven på snabb, tydlig och korrekt information och kommunikation ökar för varje dag. Vårt uppdrag är att vill spegla kommunens verksamhet genom tydlig information och kommunikation. 

Till detta viktiga arbete söker vi nu en passionerad och erfaren storyteller/kommunikatör/journalist som brinner för att forma och stärka berättelsen om Lidköping genom engagerande storytelling och planerad kommunikation med lokal, regional och nationell utgångspunkt. I den här rollen kommer du vara en nyckelaktör i att upprätthålla och stärka förtroendet för Lidköpings kommun bland våra invånare och intressenter. Ditt arbete bidrar även som en av utgångspunkterna för medborgardialog.

Arbetsuppgifter

 • Skapa, producera och publicera innehåll i text, bild och film som speglar Lidköpings kommuns identitet och värderingar i våra olika kanaler, webb och sociala medier. Det kan vara snabba textbaserade nyheter, längre filmat featurematerial eller information om driftstörningar. Kvalitetskraven är höga liksom produktionstakten är hög. Nära samarbete med filmare/fotograf på daglig basis.
 • Bygga och underhålla relationer med media, samhällsaktörer och intressenter. En av arbetsuppgifterna är även att serva och underlätta för media att spegla och granska vår verksamhet.
 • Huvudansvarig för kommunens samlade pressarbete.
 • Delta i kriskommunikationsarbete och hantera löpande kommunikation vid driftstörningar.
 • Delta i övrigt kommunikationsarbete, som inte har direkt koppling till storytelling och media, inom kommunikationsavdelningen.

Vem är du?

 • Du har ett strategiskt kommunikationstänk och identifierar med lätthet den goda berättelsen som stödjer ett aktivt och framgångsrikt kort- och långsiktigt varumärkesbyggande.
 • Du har flerårig erfarenhet av att berätta i text och bild. Det är meriterande om du har foto- och filmvana.
 • Du har en starkt utvecklad förmåga att hitta och producera engagerande och relevanta berättelser, både i korta och längre format för publicering i text, bild och film. Din välutvecklade nyhetsnäsa gör att du har lätt att hitta vinkeln.
 • Du behärskar och arbetar självklart med kontinuerlig anpassning av berättande och budskap beroende på målgrupp och kanal.
 • Du tar egna initiativ och driver utveckling och produktion framåt i ett väl utvecklat självledarskap och gör ut jobben i snabb takt och högt tempo och du levererar alltid inom givna tidsramar
 • Din bakgrund rymmer flerårig erfarenhet av kommunikationsarbete, journalistiskt arbete inom nyheter/feature eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Du har för tjänsten relevant utbildning inom kommunikation och journalistik.
 • Du är prestigelös och vet att det viktiga är slutprodukten och du arbetar självständigt från ax till limpa. Du ändrar med lätthet fokus och vinkel om förutsättningarna för uppdraget ändras.
 • Du har förmågan att jobba i team och ta vara på alla delar av kollegors och beställares kompetenser.

Övrigt

Du blir en del av den centrala kommunikationsavdelningen som finns inom kommunledningskontoret. Vi är ett stöd för hela organisationen i kommunikations- och påverkansfrågor.

Hos oss kommer du som har ett genuint och brinnande intresse för kommunikation att trivas. Vi drivs av att hela tiden utvecklas och har dialog, delaktighet och samarbete som arbetssätt. Vår målsättning är att så långt som möjligt jobba tillsammans kring olika uppdrag och dela arbetsuppgifter med varandra - tillsammans är vi helt enkelt bättre!

Vår kommunikation ska bidra till att:

 • bygga förtroende, skapa och förstärka relationer, väcka intresse och engagemang. 
 • skapa kännedom om våra verksamheter och vad vi erbjuder medborgare, besökare, potentiella inflyttare och näringsliv.
 • ge förutsättning för ökad kunskap, påverka attityder och ändra beteenden.
 • öka möjligheterna för medborgare att delta i den demokratiska processen, att känna till och förstå politiska beslut och att ge möjlighet att delta i dialog och debatt.  
 • stärka våra varumärken
 • utveckla och förmedla berättelsen om Lidköpings kommunkoncern som organisation och Lidköping som plats.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer KL 2024/76
Kontakt
 • Michael Malmborg, 0510-776736
Publicerat 2024-03-13
Sista ansökningsdag 2024-04-09

Tillbaka till lediga jobb