Sektor service, stab och utveckling

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

Om jobbet

Vill du vara med och forma framtidens hållbara transporter? Vi söker nu en driven samordnare för hållbar mobilitet till vår kommun! 

I denna roll kommer du att förvalta och utveckla vår fordonsflotta samt administrera fordonscentralen. Vår kommun är mitt uppe i en spännande och intensiv hållbarhetsomställning, och vi behöver din expertis för att navigera genom klimat- och hållbarhetsfrågorna som rör kommunens mobilitet. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att hantera inköp och avyttring av fordon, samt effektivisera fordonsanvändningen för att minska miljöpåverkan och kostnader. Ditt arbete innefattar att ge rekommendationer och fatta beslut baserat på analyser av körbeteende, behov, klimatmässig och ekonomisk hållbarhet. Du kommer också att ta fram totalkostnadskalkyler och livscykelanalyser inför anskaffning och användning av kommunens fordon. 

Som kontaktperson och administratör hanterar du frågor kring inköp, avyttring, service, besiktning, nyttjandeanalys, klimatpåverkan och kostnader. För att göra detta behöver du hålla dig uppdaterad inom avtalsstruktur samt utveckling och trender inom branschen. Du kommer också ansvara för vårt fordonshanteringssystem Fleet Intelligence. 

Tjänsten innebär ett stort kontaktnät med alltifrån kommunens egna verksamheter, funktionsnätverk inom kommunen och externa leverantörer så som försäkringsbolag, fordonsleverantörer, serviceverkstäder, auktionsfirmor med flera.

Vem är du?

Som person är du proaktiv och självständig med fokus på operativa uppgifter. Du har en god kommunikativ förmåga och kan hantera både externa och interna kontakter på ett professionellt sätt.  Att du har ett intresse kring miljö och hållbarhetsfrågor samt håller dig uppdaterad om utveckling och trender inom branschen är en förutsättning och erfarenhet av Fleet management är meriterande.

Vi ser att du har en högskoleutbildning, gärna med inriktning inom exempelvis miljöteknik, logistik, hållbarhetsfrågor, ekonomi eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 

Övrigt

B-körkort
Bank-ID eller motsvarande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer SE 2024/230
Kontakt
  • Fia-Lotta Nylén, 0510-776652
  • Anders Salegård, 0510-776532
Facklig företrädare
  • Akavia, Magnus Ljungberg, 0510-770159
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb