Lidköpings kommun

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

Om jobbet

Vi söker dig som vill ha ett spännande och utvecklande arbete. Som stödassistent hos oss får du ett varierat arbete som innefattar många kontaktytor. Dagen ska vara begriplig för den enskilde där struktur, tydlighet och trygghet är hörnpelare. För oss är respekten för människors självbestämmande och integritet grunden i vårt arbete.

Vårt korttidshem Grodden är till för barn och unga med olika funktionsnedsättningar. Här ges möjlighet till miljöombyte och avkoppling för de som bor hos oss, och avlastning för föräldrar. Vi har flera LSS-insatser som kan hjälpa barn och unga med olika funktionsnedsättningar.

Arbetsuppgifter

Som stödassistent arbetar du med att bemöta, stödja och motivera barn och ungdomar i syfte att öka deras självständighet, sociala färdigheter och förmåga utifrån deras egna förutsättningar. Det kan exempelvis innebära att vara ett stöd vid kommunikation, fritidsaktiviteter samt personlig omvårdnad. I dina arbetsuppgifter ingår att dokumentera, planera, arbeta utifrån barnens eller ungdomens genomförandeplan samt utföra medicinska insatser. I arbetet som stödassistent har du flera kontaktytor såsom anhöriga, sjukvården, arbetsterapeuter, skola och fritidspersonal med flera.

Vem är du?

Vi söker dig som tar ansvar för dina arbetsuppgifter med barn och ungdomars bästa i fokus och som är mån om att slutföra det arbete du påbörjat. Som person har du förmåga att ta initiativ och skapa tillitsfulla relationer som bygger på omtanke och empati. Du arbetar självständigt och har en god samarbetsförmåga då du deltar aktivt i teamarbetet.

Du ska ha lätt för att snabbt kunna ställa om dig till olika förutsättningar och kunna möta de situationer som kan uppkomma. Tillsammans med dina kollegor utvecklar du det pedagogiska arbetet som utgår ifrån barnens och ungdomarnas genomförandeplaner och rutiner. Planering är en viktig del av arbetet då våra barn och ungdomar har behov av överblick och en tydlig struktur.

Krav:

  • Godkända betyg från någon av följande utbildningar - Barn och fritidsprogrammet med socialt arbete som inriktning, Fritidsledarutbildning med inriktning och/eller erfarenhet av arbete inom funktionsnedsättningsområdet eller Vård- och omsorgsprogrammet
  • Erfarenhet av arbete inom funktionsnedsättningsområdet
  • Behärska svenska i tal och skrift samt god läsförståelse
  • Grundläggande digital kompetens
  • B-körkort

Meriterande:

  • Erfarenhet av arbete med barn och unga.
  • Erfarenhet av liknande arbete och/eller utbildning.

 

Övrigt

I vår verksamhet måste alla som ska anställas för att arbeta inom funktionsnedsättningsområdet enligt lag (2010:479) visa upp ett utdrag från belastningsregistret för anställande chef. Den blankett som ska användas kan hämtas på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/blanketter---barn-med-funktionsnedsattning/ Det tar oftast mellan 1-2 veckor att få det hemskickat, skall visas före anställning för anställande chef.

Du kommer arbeta schemalagd tid såsom dag, kväll, helg.
Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Din anställning blir inom Sektor social välfärd Lidköpings kommun vilket innebär att det kan förekomma att du får arbeta på andra enheter än Grodden.

Urval sker kontinuerligt under rekryteringsperioden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer SV 2024/211
Kontakt
  • Elinor Klasson Andersson Enhetschef, 0510-771029
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-770000
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-06-26

Tillbaka till lediga jobb