Sektor bildning, Grundskola F-9, Anpassad grundskola

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

Anpassad grundskola är ett alternativ till grundskolan för elever som inte bedöms kunna nå upp till grundskolans kunskapskrav därför att de har en intellektuell funktionsnedsättning. Utbildningen ska anpassas efter varje elevs förutsättningar. Anpassad grundskola består av årskurs 1-9

Om jobbet:

Välkommen till Anpassad grundskola - Stenportskolan!

Vi söker nu en speciallärare som vill vara med i det fortsatta arbetet med att utveckla vår skolverksamhet, där varje elev ges möjlighet att växa utifrån sina förutsättningar genom undervisning och aktiviteter i olika pedagogiska miljöer.

Vi söker en speciallärare som vill arbeta som klasslärare i en av våra sex klasser. I klassen arbetar även övrig personal med olika kompetenser. Du kommer att undervisa i både ämnen och ämnesområden.

Du arbetar för att stödja elevernas utveckling och ge dem möjlighet att samspela med kamrater. Du arbetar för att utveckla elevernas sociala förmågor men också språkliga och matematiska förmågor samt omvärldskunskap.

Du är väl insatt i aktuella styrdokument och du arbetar systematiskt i samarbete med dina kollegor. I sammanhanget planerar, genomför och följer du upp verksamheten genom att reflektera och dokumentera. På så sätt så hittar du möjligheter att utveckla verksamheten framåt.

 

Vem är du?

Vi söker dig som är legitimerad speciallärare inriktning intellektuell funktionsnedsättning (tidigare utvecklingsstörning). Du är positiv, har engagemang, målmedvetenhet och brinner för ett lustfyllt lärande i skolan som helhet. 

Meriterande är det om du har erfarenhet av arbete i anpassad grundskola eller av elever med intellektuell funktionsnedsättning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet vilket kan innebära att även lärare utan speciallärarutbildning kan bli aktuell för anställning.

 

Villkor:

Tillsvidare 100% med start augusti 2024, eller enligt överenskommelse. 

Provanställning kan komma att tillämpas.

Intervjuer kan komma att ske löpande under hela ansökningsperioden.

 

Övrigt:

I vår verksamhet måste alla som ska anställas för att arbeta med barn och unga, enligt lag (2000:873), visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Det tar oftast mellan 1-2 veckor att få det hemskickat.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde augusti 2024 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer BI 2024/242
Kontakt
  • Åsa Fyhr, rektor, 0510-770761
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-770000
Publicerat 2024-06-17
Sista ansökningsdag 2024-06-28

Tillbaka till lediga jobb