Kultur & Fritid, Kontor & Administration

Kultur & Fritid arbetar för kultur- och fritidsfrågor i Lidköpings kommun genom olika verksamheter - Fritid/Ungdom - Biblioteket/Konst & Kultur - Vänermuseet. Kultur & Fritid har en väsentlig roll i uppdraget att göra Lidköping till en välkomnade och hållbar kommun. Vi bedriver en verksamhet i snabb och ständig utveckling, med nya spännande uppdrag och utmaningar. I samband med tillträde av denna tjänst kommer verksamheten att organiseras i två områden, Fritid och Kultur. I området kultur ingår Bibliotek, konst och kultur samt Vänermuseet.

Beskrivning
I Lidköping finns idag ett brett och levande konst- och kulturliv och vi söker nu en chef till vår nybildade enhet, Kultur. Verksamheten som ska skapa förutsättningar och stimulera ung som gammal till ett aktivt hälsosamt liv med naturliga kulturinslag. Med verksamhet vill vi stärka och utveckla förutsättningarna för att alla, Lidköpingsbor och besökare ska få ta del av vårt rika kulturliv. Med hjälp av vårt samarbete med föreningslivet, våra olika mötesplatser och övriga delar av kommunen har vi uppdraget att ständigt sträva emot vår vision ”Lidköping- En hållbar och välkomnande kommun”

Arbetsuppgifter
Som Kulturchef ansvarar du för ledning, planering och utveckling av verksamheten. Du kommer även genomföra utredningar inom området för att skapa kvalitetssäkrade underlag för våra beslutsfattare. Du ingår i Kultur- och Fritids ledningsgrupp som har ett gemensamt mål att arbeta för kultur- och fritidsfrågorna i Lidköpings kommun. Din uppgift är att tillsammans med din ledningsgrupp och dina medarbetare driva och utveckla Kulturverksamheten i linje med Lidköpings kommuns vision. Uppdraget är att genom ett tydligt kundfokus skapa ett relevant och levande kulturliv. Dels genom egna verksamheter men också i samverkan med andra aktörer. Här spelar inte minst närings- och föreningslivet en stor roll. Som ledare har du en viktig uppgift i att tydliggöra mål, ansvar och roller och att utveckla dialogen inom verksamhetsområdet både internt och externt. Arbetet är processinriktat både inom och över förvaltningsgränser och med våra samarbetskommuner. Du har verksamhets-, personal- och ekonomiansvar och rapporterar till Kultur- och fritidschefen. Du är närmast chef för verksamhetscheferna för Vänermuseet och Bibliotek och konst. I enheten finns också förvaltningens kultursamordnare och en vaktmästare.

Kvälls- och helgarbetet kan förekomma vid vissa arrangemang.

Kvalifikationer
Du som söker har en universitets- eller högskoleutbildning inom kulturområdet eller en utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta såväl strategiskt som operativt inom det kulturella området. Vi söker dig med tidigare erfarenhet av att leda personal och ansvara för budget. Som person är du initiativrik, kommunikativ och duktig på att skapa och underhålla god relationer. Ditt ledarskap är tillitsbaserat och strategiskt. Du har förmågan att arbeta i nätverk och skapa förutsättningar för den lokala kulturen. För att lyckas behöver du god planeringsförmåga och en förmåga att förklara komplexa samband på ett enkelt sätt både i tal och skrift. Du är engagerad, nyfiken och håller koll på vad som händer i omvärlden.

Med ett skickligt ledarskap kan du skapa ett gott arbetsklimat och förvalta personalens kompetens och kreativitet.

Du har körkort.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20201231
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer KF 2020/124
Kontakt
  • Tobias Bengtsson Förvaltningschef Kultur & Fritid, 0510-770055
  • Anders Salegård, 0510-776532
Facklig företrädare
  • DIK, Lena Olsson-Zylberstein, 0510-77 00 52
Publicerat 2020-05-18
Sista ansökningsdag 2020-08-31

Zurück zu Stellenangeboten