Barn & Skola, Wennerbergskolan

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

Barn & Skola arbetar med ca 6 100 barn i åldrarna 1-16 år. Vår verksamhet omfattar förskola, öppen förskola, förskoleklass, grundskola, fritidshem, grundsärskola och musikskola. Barn & Skola erbjuder en god, kreativ, lärande och utvecklande förskole- och skolmiljö för barn och ungdomar och eftersträvar en pedagogisk helhetssyn med kvalitativa övergångar för våra barn och elever. Vi har ett bra utvecklingsklimat som skapar goda förutsättningar för skolutveckling.

Wennerbergskolan är en F-6 skola mitt i stan med närhet till både natur och stadsnära aktiviteter. Vi har ca 180 elever på skolan.
Wennerbergskolan är en mångkulturell skola där vi möter många olika språk och nationaliteter.
Vi har två fritidsavdelningar; F-1 och 2-6 och vi erbjuder aktiviteter till alla åldersgrupper. Vi är stolta över att vi har elever i hela åldersspannet.
Som lärare i fritidshem på Wennerbergskolan har du stor frihet att tillsammans med övriga kollegor utveckla arbetet kring de arbetsområden vi erbjuder eleverna.
Vi arbetar mycket med att utveckla våra rastaktiviteter och samverkar med skolan varje dag.
Vi vill skapa en tillgänglig lärmiljö för alla våra elever både inomhus och utomhus “ hela dagen, hela barnet”.
Vi arbetar nära tillsammans med våra två socialpedagoger och elevhälsoteam. Vi träffas för planering hela arbetslaget en gång i veckan och vi har även tid för avdelningsplanering och enskild planering.Vi arbetar med språkutvecklande arbetssätt i samarbete med andra fritidshem i området.
Vi har ett pågående rörelseprojekt över hela skolan där vi aktivt arbetar med att varje barn ska öka sin fysiska aktivitet under hela dagen.

Vill du vara med och skapa framtidstro för våra elever i Lidköping? Då vill vi att du fortsätter att läsa den här annonsen.

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker en lärare i fritidshem som vill vara med i det fortsatta arbetet med att utveckla fritidsverksamheten, där varje elev ges möjlighet att växa utifrån sina förutsättningar genom aktiviteter i olika pedagogiska miljöer. Du arbetare för att stödja elevens utveckling och ge dem möjlighet att samspela med kamrater, där leken är en utgångspunkt. Du arbetar för att utveckla elevens sociala förmågor men också språkliga och matematiska förmågor samt omvärldskunskap.

Du är väl insatt i aktuella styrdokument, och du arbetar systematiskt i samarbete med dina kollegor på fritidshemmet, i förskoleklassen och på skolan. I sammanhanget planerar, genomför, och följer du upp verksamheten genom att reflektera, och dokumentera. På så sätt så hittar du möjligheter att utveckla verksamheten framåt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare i fritidshem alt lärare med inriktning mot fritidshem. Du har engagemang, målmedvetenhet och brinner för ett lustfyllt lärande i fritidshemmet.

Villkor

Tillsvidareanställning 100% med start enligt överenskommelse. 

Övrigt

I vår verksamhet måste alla som ska anställas för att arbeta med barn och unga, enligt lag (2000:873), visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Det tar oftast mellan 1-2 veckor att få det hemskickat.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer BS 2022/404
Kontakt
  • Kristina Ahlström, rektor, 0510-770679
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-770000
Publicerat 2022-06-23
Sista ansökningsdag 2022-07-01

Tillbaka till lediga jobb