Sektor bildning, Arbetsmarknad och vuxenutbildning

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

Beskrivning
Arbetsmarknadsenhetens uppgift är att ge stöd och insatser för att arbetslösa ska komma i arbete eller studie med egen försörjning. Vi arbetar individuellt utifrån deltagarens behov och erbjuder bland annat; motiverande samtal, arbetsträning och olika former av gruppverksamhet. På Arbetsmarknadsenheten arbetar vi lösningsfokuserat med ett tydligt perspektiv på empowerment.

Samverkan och samarbete är en stor del av arbetet och vi arbetar tillsammans med andra förvaltningar och myndigheter för att hitta vägar framåt för våra deltagare.

Arbetsuppgifter

Som vikarierande handledare kommer du att arbeta inom Arbetsmarknadsenheten interna verksamhet där deltagare har arbetsträning inom olika områden såsom snickeri, servicegruppen och klädhantering. Arbetet innebär att instruera, vägleda och ge individuellt stöd till deltagarna i det praktiska arbetet inom den interna verksamheten. Tjänsten innebär fysiskt arbete. Som timvikare kontaktas du vid sjukdom och ledigheter för att täcka upp för ordinarie handledare. 

En viktig del i arbetet är föra dokumentation kring deltagarnas process. Arbetet innebär såväl självständigt arbete som arbete i grupp och med samarbetspartner. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet inom praktisk verksamhet såsom snickeri-/byggverksamhet, vaktmästeri eller annan verksamhet som kan likställas med detta. Vi ser vidare att du har intresse av arbete med människor inom socialt arbete. Erfarenhet och utbildning inom något av de ovanstående är meriterande. 

Du ska ha ett professionellt förhållningssätt i ditt arbete och du sätter alltid deltagaren i fokus. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet där ansvar, förmåga att planera och strukturera, vara flexibel och ha initiativförmåga är mycket viktiga egenskaper.

Arbetet ställer stora krav på att arbeta pedagogiskt på ett strukturerat och tydliggörande sätt. Du har en lugn och trygg personlighet samt ha god förmåga att kommunicera.

Körkort B är ett krav för tjänsten.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad Timanställning
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer BI 2024/79
Kontakt
  • Jenny Flink, arbetslagsledare, 0510-771122
  • Elin Süttenbach, enhetschef, 0510-770748
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-770000
Publicerat 2024-03-08
Sista ansökningsdag 2024-04-14

Tillbaka till lediga jobb