Lidköpings kommun

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

Om jobbet

Vi söker personliga assistenter åt en man med diagnoserna MS, asperger och epilepsi, som bor i egen lägenhet i centrala Lidköping. Som personlig assistent är du ett stöd och hjälper brukaren att skapa struktur & trygghet i vardagen.

 

Arbetsuppgifter

I arbetet som personlig assistent ingår arbete med personlig omvårdnad, förflyttningar,  matlagning och diverse andra hushållssysslor samt att följa med på olika aktiviteter. Arbetet innebär ingen stress då allt utgår från brukarens takt och mående för dagen.

Du behöver gilla att arbeta självständigt och vara lugn och trygg med ensamarbete. Du har ett professionellt förhållningssätt och du sätter brukaren i centrum. Du är ansvarstagande och har en god samarbetsförmåga. 

Utifrån brukarens önskemål ser vi gärna sökande med god social förmåga och glimten i ögat. Du ska också vara rak och tydlig och gilla att jobba med kommunikation. I rollen som assistent är det viktigt att vara lyhörd och kunna läsa av situationer.

Omvårdnaden och stödet ges utifrån den enskildes behov, integritet och självbestämmande. Du har ett lagstadgat och yrkesmässigt ansvar för fastställda arbetsuppgifter enligt LSS (Lag om stöd och service till vissa funktionsnedsatta), och HSL (Hälso- och sjukvårdslagen). Dokumentation och läkemedelshantering ingår i uppdraget. Vi använder flera digitala verktyg.

Krav

För att kunna anställas som personlig assistent krävs:

Godkänd yrkesexamen från vård- och omsorgsprogram, eller barn- och fritidsprogram med social inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Eftersom social dokumentation och kommunikation är viktiga i ditt arbete, behöver du ha goda kunskaper i svenska samt god datavana. Du behöver även ha god fysik för att klara uppdraget.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande:

  • Vård- och omsorgscollegediplom.
  • Erfarenhet av ett lågaffektivt arbetssätt
  • Erfarenhet av liknande arbete
  • Erfarenhet av dokumentation.

Övrigt

I vår verksamhet måste alla som ska anställas för att arbeta inom funktionshinderområdet enligt lag(2010:479) visa upp ett utdrag från belastningsregistret för anställande chef. Den blankett som ska användas kan hämtas på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/blanketter---barn-med-funktionsnedsattning/ Det tar oftast mellan 1-2 veckor att få det hemskickat, skall visas före anställning för anställande chef.

Du kommer arbeta schemalagd tid dag och kväll inom ramen av 07-22 men kan komma att varieras där emellan. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med möjlighet till önskad sysselsättningsgrad.

Din anställning blir inom Sektor social välfärd Lidköpings kommun vilket innebär att det kan förekomma att du får arbeta på andra enheter.

Vi söker 1-2 personliga assistenter och urvalsprocessen kan komma att startas under ansökningstiden och ske kontinuerligt.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer SV 2024/14
Kontakt
  • Pernilla Svensson, 0510-771213
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-770000
Publicerat 2024-03-27
Sista ansökningsdag 2024-04-14

Tillbaka till lediga jobb