Vård & Omsorg, Äldreomsorg Nya Staden, Bräddegårdens äldreboende

Beskrivning

Bräddegården ligger i Råda, ett par kilometer utanför Lidköpings centrum. Boendet är omgivet av vacker natur. Framsidan av byggnaden gränsar till små villor och på baksidan finns en stor trädgård med utsikt över en hästhage. Runt Bräddegården finns även en vacker vandringsled.

Bräddegården är mestadels byggt i ett plan och har även en avdelning på övervåningen. I byggnaden finns också dagverksamhet samt lokaler för hemvårdspersonal. Utanför ligger Tallhöjden där det finns pensionärslägenheter.

Nu söker vi en engagerade och professionell medarbetare till Bräddegårdens äldreboende. 

Som undersköterska vid Bräddegårdens äldreboende gör du skillnad för våra brukare varje dag!

 Arbetsuppgifter

Arbetet innebär stor kontakt och samverkan med boende, närstående och medarbetare. Salutogent förhållningssätt innebär att omsorgen och vårdens syfte  är att stärka den boendes känsla av sammanhang, genom att arbeta med delarna meningsfullhet, begriplighet och hanterbarhet. Arbetet sker efter ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Det innebär också att den boende får stort inflytande över sitt eget liv.

Arbetet består av omvårdnadsarbete som är anpassat efter individen. Du hjälper de boende med hygien, social samvaro, aktivering, göra bedömningar av brukares hälsotillstånd för att kunna rapportera vidare till sjuksköterska, ge mediciner och utföra andra delegerade arbetsuppgifter av sköterska. 

Vi arbetar med kontaktmannaskap. I din roll som kontaktman för en eller flera brukare är du den som bygger upp trygg och hållbar relation mellan brukare, kollegor och anhöriga. I kontaktmannaskapet ansvarar du för genomförandeplaner upprättas, följs upp och revideras. I ditt arbete ingår löpande dokumentation.

Det är naturligt för dig att arbeta självständigt men även att samarbeta aktivt i team. Alla i teamet samverkar utifrån sin kompetens och helhetssyn runt brukaren. Ett sammanhållet nära stöd skapar trygghet för brukaren och anpassningar i stödet sker efter behov.

Kvalifikationer

För tjänsten söker vi dig som har slutförd och godkänd vård och omsorgsutbildning. För anställning krävs att du bifogar betyg i din ansökan som styrker din behörighet som undersköterska tillsammans med betyg i Svenska 1 eller motsvarande på gymnasial nivå. Vård och omsorgscollage diplom är meriterande.

Dokumentationsarbetet är en viktig del i arbete, varför det är en fördel om du har erfarenhet av att dokumentera. För att undvika missförstånd behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift. Du behöver också känna dig bekväm med att använda datorn som arbetsredskap.

För oss är det viktigt hur du är som person. För att trivas och göra ett bra jobb behöver du vara självständig, kunna ta eget ansvar men samtidigt vara en i teamet med förmåga att samarbeta och ställa upp för andra. Positivt förhållningssätt, känsla för service samt respekt och omtanke i alla relationer kännetecknar dig som söker.

Vi söker en undersköterska till en tillsvidareanställning inom

Bräddegårdens Äldreboende, 100% med tillträde enligt överenskommelse.

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer VON 2019/351
Kontakt
  • Lena Karlsson, 0510-77 17 53
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-77 00 00
Publicerat 2019-10-09
Sista ansökningsdag 2019-10-23

Return to job vacancies