Vård & Omsorg

Social Välfärd ska verka för goda och jämlika livsvillkor för kommuninvånarna. Vi ansvarar för stöd och service till äldre och funktionsnedsatta. Därutöver erbjuder vi stöd och behandling till barn, familjer och vuxna inom socialtjänsten. Med ett helhetsperspektiv i vårt arbete utgår vi från den enskildes resurser och förmågor och värnar om att den enskilde ska vara delaktig och ha inflytande över den hjälp han eller hon får.

Vi behöver förstärka vår verksamhet över sommaren, är du den vi söker?

Nu kan du söka sommarjobb inom Social Välfärd i Lidköpings kommun. Vi erbjuder tjänster som behandlingsassistent, personstödjare och stödassistent/stödbiträde.

Personstödjare till personstöd ungdom

Vi söker dig som vill arbeta som personstödjare till personstöd ungdom. Arbetsuppgifterna bestå av att stödja barn och ungdomar och deras föräldrar eller ungdomar som bor i lägenhet. Stödet omfattar arbete hemma, i skolan, på arbetet/praktik och på fritiden, både pedagogiskt och praktiskt. Du kommer att arbeta i team med dina kollegor samt att samarbeta med alla som finns runt ungdomarna som familj, skola, arbetsplats mm. Arbetstiden innefattar både dag- kväll- och helg tjänstgöring utifrån familjernas och ungdomarnas behov.


Behandlingsassistent till HVB-hem

Vi söker dig som vill arbeta som behandlingsassistent på ett HVB-hem för barn och ungdomar med placeringar enligt socialtjänstlagen (SoL) och Lag med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Ett arbete hos oss ger dig goda livserfarenheter och möjligheten att förändra barn och ungas livssituation.

Som behandlingsassistent är du ett pedagogiskt och praktiskt stöd för barnen och ungdomarna i deras individuella utveckling. Tillsammans med behandlingspedagog medverkar du i upprättande och uppföljning av genomförandeplaner utifrån ungdomarnas individuella behov och utveckling. Du är ett professionellt stöd i vardagen och är kontaktperson gentemot skola, föreningsliv, det sociala nätverket, socialtjänst och gode män. Arbetstiden innefattar både dag, kväll, helg och journätter.

Stödassistent/Stödbiträde korttidshem Grodden

Vi söker dig som vill arbeta som stödassistent/stödbiträde.

Korttidshemmet Grodden är till för barn och unga med olika funktionsnedsättningar. Här ges möjlighet till miljöombyte och avkoppling för de som bor hos oss, och avlastning för föräldrar. Vi har flera LSS-insatser som kan hjälpa barn och unga med olika funktionsnedsättningar.

På Grodden arbetar du med att bemöta, stödja och motivera barn och ungdomar i syfte att öka självständighet och varje individs förmåga. Det kan exempelvis innebära att vara ett stöd vid kommunikation, fritidsaktiviteter samt personlig omvårdnad. I dina arbetsuppgifter ingår att dokumentera, planera, arbeta utifrån barnens eller ungdomens genomförandeplan samt utföra medicinska insatser. I arbetet som stödassistent har du flera kontaktytor såsom anhöriga, sjukvården, arbetsterapeuter, skola och fritidspersonal med flera.

Arbetstiden innefattar både dag, kväll, helg, jour och vakennätter.

Kvalifikationer

Du har gymnasial utbildning, gärna inom vård- & omsorg, barn & fritid
eller annan gymnasial utbildning som vi bedömer adekvat för vår verksamhet.

Vi söker dig som kan möta ungdomar och deras familjer på ett respektfullt sätt,
kan arbeta självständigt, har god samarbetsförmåga och är lösningsinriktad. Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper.

Dokumentation är en viktig del i arbetet, varför erfarenhet av detta är en fördel. För att undvika missförstånd behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift. Du är också bekväm med att använda datorn i arbetet.

Villkor

I vår verksamhet måste alla som ska anställas för att arbeta med barn och ungdomar visa upp ett utdrag från belastningsregistret.

Blanketten för arbete som behandlingsassistent på HVB-hem finns att hämta här: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/hvb-hem/

Blanketten för arbete som stödassistent/stödbiträde finns att hämta här: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Handläggningstiden för belastningsregister är oftast 1-2 veckor och utdraget ska visas upp för anställande chef innan anställning. Beställ gärna ditt utdrag redan idag.

För att arbeta i våra verksamheter krävs det att du har fyllt 18 år.

I vissa av våra verksamheter krävs det att du har B-körkort för manuell växellåda.

Semesterperioden för Social Välfärd är vecka 25 – 32, sökande som kan arbeta åtta veckor prioriteras. Sysselsättningsgrad 75-100 %. Du förväntas arbeta minst två av fyra helger per månad. Är du flexibel med dina önskemål om arbetstider, ex. om du kan arbeta fler helgpass, kan vi eventuellt erbjuda dig en högre sysselsättningsgrad.

Övrigt

Vi kommunicerar oftast via e-post, men också via telefon. Utifrån rådande pandemi sker intervjuer i första hand via Skype. Tänk på att ange aktuella kontaktuppgifter i din ansökan och hålla koll på om vi har försökt att kontakta dig.

För ytterligare information kontakta Bemanningsenheten via mailadress: bemanningvo@lidkoping.se

Vi hoppas att du vill arbeta hos oss och få en spännande och givande sommar. Vi jobbar med löpande urval och anställning, välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 30
Sysselsättningsgrad 75-100 %
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer VO 2020/378
Kontakt
  • Annelie Ankarberg, Bemanningsansvarig, 0510-77 67 20
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-77 00 00
Publicerat 2021-01-04
Sista ansökningsdag 2021-05-31

Return to job vacancies