Bildning, Arbetsmarknad och vuxenutbildning

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

Om jobbet

Arbetsmarknad och vuxenutbildning ansvarar för arbetsmarknadsenheten inkl. flyktingmottagning och KAA samt vuxenutbildning i Lidköpings kommun. Inom samverkan Campus Västra Skaraborg sker lärande för vuxna bosatta i Essunga, Grästorp, Götene, Lidköping och Vara kommuner. Lidköpings kommun är huvudman för denna samverkan som omfattar Komvux alla delar. Inom Arbetsmarknad och vuxenutbildning bedrivs även utbildningar inom yrkeshögskolenivå och högskolenivå. Omkring 2 000 studerande på hel- eller deltid finns i verksamheten.

Vård- och omsorgsutbildningen för vuxna är en stor verksamhet inom vuxenutbildningen. Våra satsningar inom området gör att vi behöver förstärka vårt arbetslag inom vårdutbildningen. Vi har olika utbildningsformer:

- Kommunal yrkesutbildning för vuxna
- Yrkesutbildning i kombination med svenska som andraspråk (Kombinationsutbildning)
- Äldreomsorgslyftet
- Uppdragsutbildningar
- Fristående kurser 

Arbetsuppgifter

Du arbetar som lärare och är en av flera lärare i ett arbetslag för yrkesutbildningar. Arbetslaget leds av en arbetslagsledare och du blir en viktig spelare i detta team. 

Som lärare på Vård- och omsorgsutbildningen kommer du att undervisa och handleda vuxenstuderande på gymnasial nivå. Vi är en flexibel verksamhet som lägger stor vikt vid individen och dennes behov. 

Utöver undervisning så innefattar dina arbetsuppgifter att tillsammans med arbetslaget organisera och utveckla våra utbildningar samt ha kontakt med arbetslivet. Detta sker delvis genom elevernas APL.

Vi har utbildningen förlagd på flera orter inom Campus Västra Skaraborg. Det kan därför bli aktuellt att undervisa i en eller flera av våra samverkanskommuner. Undervisning sker med hjälp av digitala verktyg. Undervisningen kan ske på plats, digitalt eller genom hybridundervisning. 

Kvällsundervisning kan förekomma.

Vem är du?

  • Du har pedagogisk erfarenhet och är legitimerad yrkeslärare inom vårdämnen. Vi ser att du har behörighet i hälso- och sjukvård, anatomi, fysiologi och psykiatri likaså att du har yrkeserfarenhet inom sjukvård och har kunskap och erfarenhet från flera områden inom vård- och omsorg, gärna psykiatri.
  • Du är en ansvarskännande person som tycker att det är roligt med utmaningar, respekterar elevernas olikheter och har förmågan att se möjligheter.
  • Du har ett driv för att engagera och motivera våra elever.
  • Du skapar bästa möjliga förutsättningar för att våra elever skall nå sina mål.
  • Du är van vid att arbeta självständigt, har god samarbetsförmåga, är engagerad och vill vara med att utveckla vuxenutbildningen.
  • Vi fäster stor vikt vid de personliga egenskaper vi bedömer krävs för att fungera väl i yrket. 
  • Du har digital kompetens och tycker att det är inspirerande att jobba med digitala verktyg. Vi använder Microsoft 365, TEAMS,  som samarbetsyta mellan lärare och elever. 

Övrigt

Tillsvidareanställning. Omfattning 100%. Tillträde enligt överenskommelse. Semestertjänst.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 12 augusti 2024 eller enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer BI 2024/125
Kontakt
  • Rikard Lans, rektor, 0510-770949
  • Ulrica Wennersten, bitr rektor, 0510-770977
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-770000
Publicerat 2024-04-03
Sista ansökningsdag 2024-04-24

Tillbaka till lediga jobb