Bildning, Grundskola F-9, Modersmålenheten

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

Med modersmål menar man vanligtvis det eller de första språk som lärs in och som talas i hemmet. Modersmålet har stor betydelse för barns språk, identitets-, personlighets- och tankeutveckling. Ett välutvecklat modersmål ger bra förutsättningar att lära sig svenska och andra språk.

Om jobbet

Modersmålsenheten är en central enhet inom Sektor bildning som innefattar förskola, grundskola, gymnasiet och vuxenutbildningen. Våra barn och elever har ett annat modersmål än svenska, en del har varit kort tid i Sverige, andra längre tid och ytterligare andra är födda i Sverige. 

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att samordna studiehandledarnas och modersmålslärarnas insatser samt att kartlägga nyanlända elever. Arbetet innebär även administrativa arbetsuppgifter samt att stötta enhetschef i det övergripande arbetet när det gäller att samordna modersmålsundervisning och studiehandledning inom Modersmålsenhetens olika skolformer.
Du kommer ingå i enhetens ledningsgrupp.

Vem är du?

Du ska ha en lärarutbildning och erfarenhet av att arbeta i mångkulturella och flerspråkiga miljöer.  Det är positivt om du är flerspråkig eftersom våra barn och elever representerar närmare 30 olika språk. Du behöver ha en akademisk nivå på det svenska språket i både tal och skrift. Det är även positivt om du har erfarenhet av att leda projekt och/eller samordna utvecklingsuppdrag. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha haft uppdrag som förstelärare och/eller arbetslagsledare.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Villkor

50% tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Övrigt

I vår verksamhet måste alla som ska anställas för att arbeta med barn och unga, enligt lag (2000:873), visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten kan hämtas på www.polisen.se/Service. Det tar oftast mellan 1-2 veckor att få det hemskickat.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer BI 2024/152
Kontakt
  • Sara Engman, 0510-770683
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-770000
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-16

Tillbaka till lediga jobb