Kommunledningsförvaltningen, Verksamhetsutveckling och digitalisering

Enheten består av sex medarbetare utöver enhetschef. Medarbetarna på enheten arbetar inom olika prioriterade områden och har roller som utvecklingsledare, strateg, utredare/projektledare och systemförvaltare. Enheten för verksamhetsutveckling och digitalisering är en av två enheter inom den nybildade avdelningen för demokrati och utveckling. \n\n

Beskrivning
Kommunledningsförvaltningen söker en utvecklingsledare med inriktning mot kvalitets- och verksamhetsutveckling som inspireras av att hitta nya vägar som bidrar till att utveckla verksamheten.

Du kommer i ditt arbete att vara en viktig resurs när det gäller att utveckla en kvalitetskultur och att skapa strukturer kring kvalitets- och verksamhetsutveckling. I din roll kommer du att leda och stödja utvecklingen av det kommunövergripande kvalitetsarbetet. Detta innebär bland annat att:

  • Leda och stödja genomförande av förändrings- och förbättringsarbete
  • Bidra till en ökad processorientering
  • Stödja kommunledningen i kvalitetsfrågor
  • Driva och medverka i nätverk som syftar till samverkan, erfarenhetsutbyte och utveckling

Viktiga delar i arbetet är bland annat att fortsätta utveckla det kommungemensamma ledningssystemet, arbetet med en kommungemensam värdegrund samt framtagande och uppföljning av styrkortet i strategisk plan och budget. I uppdraget ingår även att leda olika arbeten och uppdrag relaterat till kommunens kvalitetsarbete, så som att förbättra och samordna arbetet kring uppföljning och analys.

Arbetet innebär mycket kontakter med representanter från andra förvaltningar. I rollen ingår även att leda kvalitets- och utvecklingsgruppen med representanter från samtliga förvaltningar.


Kvalifikationer
Du har en akademisk examen på minst kandidatnivå eller som arbetsgivaren anser vara likvärdig.

Du har erfarenhet av att initiera, leda och styra förbättringsarbete i rollen som till exempel process- eller projektledare. Du är van vid att utveckla strukturer som skapar helhet och har kunskap om vad som skapar förbättringar. Det är meriterande om du har erfarenhet av verksamhetsutveckling med stöd av digitalisering och automatisering.

För att lyckas i rollen krävs att du har god ledarförmåga. Du har dokumenterad erfarenhet av att leda andra. Du inger förtroende och har en god kommunikativ förmåga samtidigt som du är bra på att samarbeta med andra och tar tillvara på andras idéer.

Du har förmåga att växla mellan perspektiv och se delar och helhet. Det gäller både arbetsinnehållet och hur du arbetar. Du vågar utmana gamla sanningar och driver på för att skapa förbättringar. Likaledes är du bra på att prioritera vad som är viktigast just nu, är handlingskraftig och ser till att arbetet genomförs.

Du har erfarenhet av arbete på strategisk nivå i en större organisation. Det är meriterande om du har erfarenhet från kommunal-/landstingskommunal verksamhet.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Villkor
Tjänsten är en tillsvidaretjänst med start enligt överenskommelse. 


Övrigt
Vi beräknar att påbörja intervjuerna i mitt av maj. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer KL 2021/150
Kontakt
  • Oskar Liljebäck, enhetschef, 0510-77 15 52
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-77 00 00
Publicerat 2021-04-26
Sista ansökningsdag 2021-05-09

Takaisin avoimiin työpaikkoihin