Barn & Skola, Barn- och elevhälsan

Barn & Skola arbetar med ca 6 100 barn i åldrarna 1-16 år. Vår verksamhet omfattar förskola, öppen förskola, förskoleklass, grundskola, fritidshem, grundsärskola och musikskola. Barn & Skola erbjuder en god, kreativ, lärande och utvecklande förskole- och skolmiljö för barn och ungdomar och eftersträvar en pedagogisk helhetssyn med kvalitativa övergångar för våra barn och elever. Vi har ett bra utvecklingsklimat som skapar goda förutsättningar för skolutveckling.

I Barn- och Elevhälsan finns följande yrkesgrupper representerade; specialpedagog, skolkurator, skolsköterska, specialpedagog tal/språk/kommunikation, skolpsykolog, handledare, utredare, skolläkare och samordnande mötesledare. Elevhälsans uppdrag är framför allt att arbeta hälsofrämjande och förebyggande.

På Barn- och elevhälsan finns fyra skolpsykologtjänster på heltid. Tre av psykologerna arbetar i varsitt skolområde med mellan fem och sex skolor vardera. Den fjärde psykologtjänsten är knuten till grundsärskolan, de särskilda undervisningsgrupperna och har andra mer övergripande uppdrag kring t.ex samverkan med landstingsverksamheter. Aktuell tjänst gäller ett av våra tre skolområden. Samtliga psykologer utgår från Barn och elevhälsans kontor på Sockerbruket.

Skolpsykologerna är en del av skolornas EHT (elevhälsoteam) och finns tillgängliga för allmän rådgivning och konsultation kring utveckling, hälsa och lärande. Skolpsykologen arbetar på organisation-, grupp- och individnivå i ett nära samarbete och dialog med rektorerna. Skolpsykologen utreder endast utifrån stödbehov i skolan, men kan genom sin bedömning också uppmärksamma vårdbehov.

Skolpsykologen uppmärksammar psykisk ohälsa men gör inte en psykiatrisk bedömning och arbetar heller inte med psykologisk behandling.

Som skolpsykolog ingår du i en yrkesgrupp tillsammans med de andra skolpsykologerna som träffas regelbundet. Yrkesgruppen har ett väl utarbetat ledningssytem som ett stöd och kvalitetssäkring i sitt arbete.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta som skolpsykolog i Lidköping kommun ska du titta på denna film.

Beskrivning av arbetsuppgifter

Skolpsykologen ska utifrån skollagen främst arbeta hälsofrämjande och förebyggande för goda lärmiljöer som främjar elevernas hälsa, utveckling och lärande. Vid behov utreder skolpsykologen hinder för lärande på organisation- grupp- och individnivå. Alla våra utredningar ska föregås, och bygga vidare på, en pedagogisk kartläggning/utredning.

Vi har byggt upp en stabil, tillgänglig och hållbar organisation kring skolpsykologens arbete i skolan utifrån aktuell skollag som är väl förankrat med arbetsledare och kollegor.

Kvalifikationer

Legitimerad psykolog.

Körkort samt tillgång till egen bil.

Hänsyn tas till personlig lämplighet.

Villkor

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt
I vår verksamhet måste alla som ska anställas för att arbeta med barn och unga, enligt lag (2000:873), visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten kan hämtas på www.polisen.se/Service. Det tar oftast mellan 1-2 veckor att få det hemskickat.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer BS 2021/176
Kontakt
  • Gustav Grunselius, 0510-77 14 93
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-77 00 00
Publicerat 2021-05-03
Sista ansökningsdag 2021-05-17

Takaisin avoimiin työpaikkoihin