Bildning, Grundskola F-9, Modersmålsenheten

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

Med modersmål menar man vanligtvis det eller de första språk som lärs in och som talas i hemmet. Modersmålet har stor betydelse för barns språk, identitets-, personlighets- och tankeutveckling. Ett välutvecklat modersmål ger bra förutsättningar att lära sig svenska och andra språk.

Om jobbet

Arbete som modersmålslärare och studiehandledare för elever i åk F-9 samt eventuellt arbete som studiehandledare i gymnasiet och vuxenutbildningen. Även arbete som modersmålslärare i förskolan kan bli aktuellt.

Vem är du

Du har svensk lärarexamen eller lärarexamen från utlandet som kan styrkas och har validerats av Universitet och högskolerådet alternativt påbörjad svensk lärarutbildning. Även annan pedagogisk utbildning ses som en tillgång. Erfarenhet av arbete i förskola och/eller av undervisning i grundskolan, gymnasiet och vuxenutbildningen ses som meriterande. Vi ser det som positivt att du behärskar fler språk än swahili då våra barn och elever kommer från hela världen.

Din svenska och ditt modersmål ska vara så pass god att du kan formulera dig i tal och skrift på en akademisk nivå.

Du som söker ska ha god datavana. Arbetet kräver god samarbetsförmåga, flexibilitet och stort ansvarstagande.

Körkort och tillgång till bil krävs då man arbetar i alla kommunens förskolor, grundskolor, samt gymnasiet och vuxenutbildningen.

Hänsyn tas till personlig lämplighet.

Övrigt

Visstidsanställning på 40 - 50% tom. december 2024 med start enligt överenskommelse.  

Vår verksamhet måste alla som ska anställas för att arbeta med barn och unga, enligt lag (2000:873), visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten kan hämtas på www.polisen.se/Service. Det tar oftast mellan 1-2 veckor att få det hemskickat.

 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 - 50%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer BI 2024/92
Kontakt
  • Sara Engman, chef Modersmålsenheten, 0510-770683
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-770000
Publicerat 2024-03-26
Sista ansökningsdag 2024-04-05

Tillbaka till lediga jobb