Sektor bildning, Arbetsmarknad och vuxenutbildning

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

Om jobbet

Område arbetsmarknad och vuxenutbildning ansvarar för arbetsmarknadsenheten inkl. flyktingmottagning och KAA samt vuxenutbildning i Lidköpings kommun. Inom samverkan Campus Västra Skaraborg sker lärande för vuxna bosatta i Essunga, Grästorp, Götene, Lidköping och Vara kommuner. Lidköpings kommun är huvudman för denna samverkan som omfattar Komvux alla delar. Inom Arbetsmarknad och vuxenutbildning bedrivs även utbildningar inom yrkeshögskolenivå och högskolenivå. Omkring 2 000 studerande på hel- eller deltid finns i verksamheten.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu biträdande enhetschef för högre studier till Campus Västra Skaraborg inom området arbetsmarknad och vuxenutbildning. Som biträdande enhetschef kommer du på enheten främst arbeta operativt och i nära samarbete med enhetschef. Du kommer arbeta tillsammans med yrkesskickliga kollegor och ingå i områdets ledningsgrupp.

I uppdraget ingår ansvar för studerande, personal och kvalitetsarbete. Som biträdande enhetschef kommer du vara med och leda arbetet att verkställa målen i styrdokumenten och de kommunala besluten för verksamheten. Du är de studerandes självklara företrädare och du coachar dina medarbetare för att nå mål och goda resultat.  

Du kommer tillsammans med enhetschef att ansvara för våra yrkeshögskoleutbildningar, decentraliserade högskoleutbildningar samt ett stort antal uppdragsutbildningar.

Vem är du?

Du ska ha erfarenhet av arbete med frågor som berör utbildning och pedagogik. Vidare har du utbildning på högskolenivå som arbetsgivaren bedömer relevant. 

Det är meriterande om du tidigare har haft tidigare ledaruppdrag och förståelse för hur verksamhet och ekonomi hänger ihop.

Då vuxenutbildningen till stor del är en regulator för arbetsmarknadspolitiken är det viktigt att du har förmåga att se utbildningar som verktyg för kompetensförsörjningen inom näringsliv och offentlig sektor.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. 

Övrigt

Tillsvidareanställning, heltid med tillträde enligt överenskommelse. Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer BI 2024/182
Kontakt
  • Anders Torén, områdeschef, 0510-770941
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-770000
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-17

Tillbaka till lediga jobb