Social Välfärd, Stöd i hemmet, Ljungen Hemvård

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

Om jobbet

Vi söker dig som vill ha ett spännande och utvecklande arbete. Som undersköterska hos oss får du ett varierat arbete som innefattar många kontaktytor. Tillsammans med dina kollegor får du möjlighet att utvecklas i din roll och göra skillnad för människor varje dag. För oss är respekten för människors självbestämmande och integritet grunden i vårt arbete.

Arbetsuppgifter

Som äldrespecialiserad undersköterska ska du utifrån en helhetssyn vara en reflekterande praktiker som har ett medvetet och professionellt förhållningssätt med kunskaper inom äldreområdet som grund. Dina främsta uppgifter är utöver det dagliga omsorgsarbetet att vara en förebild och stöd för dina kollegor samt hjälpa till med utvecklingsarbete på enheten.

Detta genom att bland annat sprida kunskaper och stödja kollegor i exempelvis frågor kring dokumentation, genomförandeplaner samt kvalitetsregister. Du kommer även att få lära ut om aktuella kunskaper/arbetssätt genom att hålla utbildningar samt handledningar till dina kollegor. I arbetet ingår även nära samverkan med andra professioner såsom sjuksköterska och enhetschef då du kommer vara en viktig länk i det kvalitetshöjande arbetet ut till omvårdnadspersonalen.

Som äldrespecialiserad undersköterska ingår du i verksamhetens baspersonal i det vardagsnära arbetet. Du arbetar enligt verksamhetens ordinarie schemamodell.

Vem är du?

Du som söker ska ha en förmåga att skapa trygghet samt att bemöta och förstå brukarens behov. För dig är det självklart att ha ett professionellt förhållningssätt i ditt arbete och du sätter alltid brukaren i centrum. För att trivas och göra ett bra jobb behöver du vara självständig och kunna ta eget ansvar men samtidigt vara en lagspelare med förmåga att samarbeta och ställa upp för andra. I rollen som äldrespecialiserad undersköterska behöver du ha ett positivt förhållningssätt, flexibilitet, känsla för service samt respekt och omtanke i alla relationer. Du behöver även ha en pedagogisk förmåga och vara bekväm med att kunna hålla utbildningar samt handledning för grupper. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav:

  • Bevis om skyddad yrkestitel för undersköterska från Socialstyrelsen alternativt intyg från tidigare arbetsgivare som styrker att du 1 juli 2023 hade en tillsvidareanställning som undersköterska.
  • Yrkeshögskoleexamen som äldrespecialiserad undersköterska alt. specialistundersköterska inom vård och omsorg av äldre - eller liknande specialistundersköterskeexamen inom äldreområdet.
  • Behärska svenska i tal och skrift samt god läsförståelse.
  • Grundläggande digital kompetens.

Meriterande:

  • Handledarutbildning
  • Språkombudsutbildning
  • Erfarenhet av att hålla anhörigstödsgrupper
  • Erfarenhet av liknande arbete och/eller utbildning inom demens.

Övrigt

För att kunna anställas i rollen som undersköterska behöver du med din ansökan bifoga bevis för skyddad yrkestitel alternativt ett intyg från din nuvarande arbetsgivare som styrker att du 1 juli 2023 har/hade en tillsvidareanställning som undersköterska.

Du kommer arbeta schemalagd tid såsom dag, kväll, helg. Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100% med möjlighet till önskad sysselsättningsgrad.

Din anställning blir inom Sektor social välfärd Lidköpings kommun vilket innebär att det kan förekomma att du får arbeta på andra enheter än Ljungens hemvård.

Urval sker kontinuerligt under rekryteringsperioden.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer SV 2024/157
Kontakt
  • Helen Svänzon Enhetschef, 0510-770497
Publicerat 2024-05-07
Sista ansökningsdag 2024-05-16

Tillbaka till lediga jobb