Sektor bildning, Grundskola F-9, Råda skola

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

På Råda skola bedrivs verksamhet för elever från förskoleklass t o m årskurs 6.
Det finns för närvarande 250 elever på skolan, fördelade på sju klasser. En stor del av våra elever har plats på fritidshemmet, vilket består av tre avdelningar.
På Råda skola arbetar ca 40 personer, vilka är fördelade på sju arbetslag. Pedagogerna arbetar efter sin behörighet och kompetens.
Under läsåret arbetar vi med att utvecklingsområdet entreprenöriellt lärande/värdeskapande pedagogik med syfte att öka elevernas motivation och delaktighet för att på sikt höja elevernas måluppfyllelse. Råda skola ligger i ett naturskönt område med rika möjligheter till utomhuspedagogik. Skolan har rik tillgång på digitala verktyg som stöd i de formativa lärprocesserna.
Vår bärande idé är Tillit – Trygghet – Tro på framtiden.

Om jobbet

Din främsta uppgift är att tillsammans med kollegor i arbetslag utmana eleverna i lärandet och stödja eleven i sin kunskapsutveckling mot uppsatta mål. Förutom att planera, genomföra och utvärdera undervisning kommer du tillsammans med kollegor i arbetslag arbeta med att utveckla skolan utifrån prioriterade utvecklingsområden och enhetens förbättringsarbete.

Vem är du?

Du är legitimerad lärare i fritidshem med behörighet att undervisa i hem- och konsumentkunskap i årskurs 1-6. Din förmåga att skapa goda förtroendefulla relationer med elever är en förutsättning.

Vi söker dig som är väl förtrogen med ämnenas syfte, förmågor och kunskapskrav och är väl insatt i skolans kunskapssyn och värdegrundsuppdrag. Du har god kunskap och kompetens inom digitala och formativa lärprocesser.

Du har förmåga att motivera och skapa situationer som bidrar till meningsfullt lärande och lärmiljöer som präglas av inkludering, variation och interaktivitet. Du har förmåga att se och möta varje elev och utgå från det som fungerar samt har en bred ledning och stimulans i undervisningen.

Du ser möjligheter i att arbeta ämnesövergripande i samarbete med andra. Ditt lärande i det kollegiala lärandet är en självklarhet. Du reflekterar över och analyserar din egen undervisning som en naturlig del av din praktik. Du har ett stort engagemang i klassrummet och tar ett stort ansvar i arbetet. Du är intresserad av att utveckla undervisningen till att bli mer meningsfull, begriplig och hanterbar så att vi når effekten att eleverna blir mer nyfikna och vill lära sig mer.

Du har mycket god förmåga att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är kommunikativ och kreativ. Vi ser gärna att du kan, vill och vågar tänka och pröva nytt tillsammans med andra.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Villkor
Tillsvidare 100% med start enligt överenskommelse.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Övrigt

I vår verksamhet måste alla som ska anställas för att arbeta med barn och unga, enligt lag (2000:873), visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten kan hämtas på www.polisen.se/Service. Det tar oftast mellan 1-2 veckor att få det hemskickat.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde augusti 2024 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer BI 2024/235
Kontakt
  • Eva Öberg, 0510-771054
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-770000
Publicerat 2024-06-13
Sista ansökningsdag 2024-06-27

Tillbaka till lediga jobb