Kultur & Fritid, Vänermuseet

Kultur & Fritid arbetar för kultur- och fritidsfrågor i Lidköpings kommun genom olika verksamheter - Fritid/Ungdom - Biblioteket/Konst & Kultur - Vänermuseet. Kultur & Fritid har en väsentlig roll i uppdraget att göra Lidköping till en välkomnade och hållbar kommun. Vi bedriver en verksamhet i snabb och ständig utveckling, med nya spännande uppdrag och utmaningar.

Vänermuseet är ett kommunalt museum beläget i Lidköping. Museet värnar och vårdar kommunens kulturmiljöer och historiska samlingar, bedriver utställningsproduktion och har ett stort fokus på kunskapsförmedling och möten med besökare. Vi verkar aktivt för samarbeten över ämnesgränser. Bland museets ca 13 medarbetare finns såväl miljövetare som kulturvetare. Hållbarhets- och miljöfrågor är centrala för verksamheten

 Stiftelsen Läckö Slott är huvudman för naturum Vänerskärgården – Victoriahuset. Naturum är beläget på en udde vid Vänern i Lidköpings kommun, Västergötland, och utgör tillsammans med närmsta grannen -Läckö Slott- ett utav de största besöksmålen i regionen. Drygt 80.000 gäster besökte naturum under 2018. I naturum bedriver Stiftelsen Läckö Slott publik naturinformation med bl a utställning, guidade visningar, familjeaktiviteter, fördrag och pedagogiska program kopplade till Vänerskärgården.

Kvalifikationer
Nu söker vi dig som brinner för att förmedla dina kunskaper inom biologi och naturvetenskap till de som besöker naturum Vänerskärgården -Victoriahuset och Vänermuseet. Högskoleutbildning inom biologi eller motsvarande samt erfarenhet av naturvägledning och/eller pedagogik är ett krav, gärna med erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. God erfarenhet att planera och strukturera arbete på lång och kort sikt är önskvärt samt erfarenhet av marknadsföring och utställningsarbete.

Dina personliga egenskaper är av stor betydelse. Vi ser det som viktigt att du är strukturerad och kan planera och organisera arbetet på ett effektivt sätt. Du ska ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, kunna se möjligheter i förändringar och ha förmågan att vara lugn, stabil och kontrollerad under tidspress. Din kommunikativa förmåga är viktig, du ska kunna tala välformulerat, och ha förmåga att lyssna till dem du möter i ditt arbete. Du bör även vara kreativ, praktiskt lagd och serviceinriktad.

Du måste kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Arbetsuppgifter
75%
Ansvarig för pedagogik, utställning och programverksamhet vid naturum, Vänerskärgården. I Victoriahuset står du som garant för den publika delen av verksamheten genom att:

 • Ansvara för planering samt regelbunden uppföljning av verksamheten.
 • Ansvara för att planera och genomföra aktiviteter, guidning, information och tillfälliga utställningar vid naturum.
 • Ansvara för att planera och genomföra pedagogiska program för alla åldersgrupper.
 • Regelbundet se över innehåll och funktion i basutställningen.
 • Ansvara för arbetsledning av säsongsanställd naturumpersonal inkl. schemaläggning.
 • Hålla kontakt med turistorganisationer och olika intresseföreningar.
 • Arbeta med digitala medier, presskontakter och tryck.
 • Verka som en länk mellan Stiftelsen Läckö Slott och Vänermuseet.

25%
Som biolog vid Vänermuseet deltar du i det dagliga arbetet genom att:

 • Genomföra pedagogiska program inom ramen för befintlig planering.
 • Bidra till utveckling och genomförande av de projekt, utställningar och skolprogram som är i fokus under anställningsperioden.
 • Verka som en länk mellan Vänermuseet och Stiftelsen Läckö Slott.

Övrigt
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 2020-01-01 – 2021-01-01.
Anställningens omfattning: Heltid. Visst helgarbete ingår vår, sommar, höst.
Tillträde: 1 januari 2020, önskvärt är 5 dagar introduktion i november 2019.

Intervjuer kommer att ske löpande.

Om du efter intervju är aktuell för anställning kommer vi att be dig att visa upp utdrag ur belastningsregistret, det får inte vara äldre än 6 månader.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-01-01
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer KFN 2019/70
Kontakt
 • Ida Billvén, 0510-770064
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-77 00 00
Publicerat 2019-09-11
Sista ansökningsdag 2019-10-14

Retour aux postes vacants