Sektor bildning, Grundskola F-9, Östby skola

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

Östbyskolan är en mångkulturell skolan med ca 170 elever. Cirka tio av dessa elever har för närvarande sin skolgång i Barn och skolas/Östbyskolans förberedelseklass/fbk. Vi har i dagsläget elever med ca 25 olika modersmål.
Östbyskolan är en skola med en stark positiv utveckling! Värdegrundsarbetet, pedagogerna och elevernas engagemang och inflytande är viktigt och säkerställer en god studiemiljö där det råder trygghet, studiero och lekro. För oss är skolan och fritidshemmet en viktig och meningsfull plats för både elever och personal. Vi arbetar för att alla elever ska känna att de vill, vågar, kan och lyckas! Östbyskolan kännetecknas av en miljö som präglas av positiva möten, gemenskap och känslan av att alla kan nå sina mål.
Digitala och formativa lärprocesser är viktiga delar i varje elevs lärande.

Arbetsbeskrivning

Östbyskolan fortsätter att växa och inför  höstterminen -24 utökar vi organisationen med en flexibel mindre undervisningsgrupp. Vi söker nu en utbildad  lärare som tillsammans med kollegor i arbetslag och i nära samarbete med skolans EHT, planera och genomföra undervisning för berörda elever. Nära samarbete kommer även att ske med skolans speciallärare.

 Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i årskurs 1-6. Du har  behörighet i att undervisa i svenska och gärna även i sva. Din förmåga att skapa goda förtroendefulla relationer med elever är en förutsättning. Vi ser gärna att Du har erfarenhet av arbete tillsammans med elever som har NPF. 

Vi söker dig som är väl förtrogen med ämnenas syfte, förmågor och kunskapskrav och är väl insatt i skolans kunskapssyn och värdegrundsuppdrag. Du har god kunskap och kompetens inom digitala och formativa lärprocesser.

Du har förmåga att motivera och skapa situationer som bidrar till meningsfullt lärande och lärmiljöer som präglas av inkludering, variation och interaktivitet. Du har förmåga att se och möta varje elev och utgå från det som fungerar samt har en bred ledning och stimulans i undervisningen.

Du ser möjligheter i att arbeta ämnesövergripande i samarbete med andra. Ditt lärande i det kollegiala lärandet är en självklarhet. Du reflekterar över och analyserar din egen undervisning som en naturlig del av din praktik. Du har ett stort engagemang i klassrummet och tar ett stort ansvar i arbetet. Du är intresserad av att utveckla undervisningen till att bli mer meningsfull, begriplig och hanterbar så att vi når effekten att eleverna blir mer nyfikna och vill lära sig mer.

Du har mycket god förmåga att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är kommunikativ och kreativ. Vi ser gärna att du kan, vill och vågar tänka och pröva nytt tillsammans med andra.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Villkor
Tillsvidare 100% med start augusti eller enligt överenskommelse.

Provanställning kan tillämpas

Övrigt

Inför anställning kommer vi begära att du visar upp ett utdrag ut belastningsregistret (2 kapitlet 31 § skollagen). Utdraget begärs ut via Belastningsregistret - begära utdrag | Polismyndigheten (polisen.se) Det tar oftast mellan 1-2 veckor att få det hemskickat.

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer BI 2024/110
Kontakt
  • Harald Granbom, rektor, 0510-770645
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, Ulrika Lindahl, 0510-770080
Publicerat 2024-03-27
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Tillbaka till lediga jobb