Social Välfärd, Särskilt boende SoL, Skogsgläntan äldreboende

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

Om jobbet

Skogsgläntans Äldreboende ligger naturskönt beläget i Ågårdskogen. Vi har 31 lägenheter för äldre varav 7 är för äldre med funktionsnedsättning. Våra boende har funktionsnedsättningar i varierad grad. Vi arbetar aktivt med att stödet utformas utifrån ett salutogent arbetssätt genom att ta tillvara de boendes individuella behov, önskemål och egna styrkor.

Du vill något. Det vill vi med! Nu söker vi en undersköterska till ett vikariat till Skogsgläntans äldreboende och vår enhet Södra Flygeln för äldre med funktionsnedsättning. 

Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Som undersköterska hos oss ger du omvårdnad och social omsorg med utgångspunkt från den boendes individuella behov och önskemål. Tillsammans med övrig personal arbetar du med att möjliggöra för den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt utifrån sin egna villkor och förutsättningar.  Vardagen ska vara begriplig och meningsfull för den enskilde där struktur, tydlighet och trygghet är hörnpelare. 

Att arbeta med människor med funktionsnedsättning är ett variationsrikt och utmanande arbete som ställer stora krav på engagemang, inlevelseförmåga, bemötande och samarbete. Du kommer vara våra boendes förlängda arm i vardagen, vilket kan vara att du stödjer de boende i olika aktiviteter, med hygienen, hjälper till vid måltider, och ser till att även utföra vissa hälso- och sjukvårdande samt rehabiliterande insatser på ordination från sjuksköterska, fysioterapeut/sjukgymnast och arbetsterapeut. 

Vi arbetar med stor respekt för brukaren integritet och utformar stödet efter brukaren.  Vi arbetar med kontaktmannaskap. I din roll som kontaktman för en eller flera brukare är du den som bygger upp en trygg och hållbar relation mellan brukare, kollegor och anhöriga. I kontaktmannaskapet ansvarar du för genomförandeplaner upprättas, följs upp och revideras.

Det är naturligt för dig att arbeta självständigt men även att samarbeta aktivt i team. Alla i teamet samverkar utifrån sin kompetens och helhetssyn runt brukaren. Ett sammanhållet nära stöd skapar trygghet för brukaren och anpassningar i stödet sker efter behov.

Vem är du?

Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med människor och möter varje individ utifrån individens behov och önskemål. Du är trygg i dig själv och bekväm med att arbeta med personer som är i stort behov av kontinuitet och struktur. Du behöver vara inkännande och kunna läsa av våra brukares behov.

För att trivas och göra ett bra jobb behöver du vara självständig, kunna ta eget ansvar men samtidigt vara en i teamet med förmåga att samarbeta och ställa upp för andra. Positivt förhållningssätt, känsla för service samt respekt och omtanke i alla relationer kännetecknar dig som söker.

 Krav:

För att kunna anställas i rollen som undersköterska behöver du med din ansökan bifoga bevis för skyddad yrkestitel alternativt ett intyg från din nuvarande arbetsgivare som styrker att du 1 juli 2023 har/hade en tillsvidareanställning som undersköterska.

Behärska svenska i tal och skrift samt god läsförståelse. Grundläggande digital kompetens. 

Meriterande:

Vård- och omsorgscollegediplom.
Erfarenhet av tidigare arbete inom funktionsnedsättningsområdet. 
Vidareutbildning inom demens eller äldreområdet.


Information om titeln undersköterska
Den 1 juli 2023 blev undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att man kommer att behöva ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. Du kan ansöka om beviset från och med den 1 juli 2023.  Läs mer här: Undersköterska blir en skyddad yrkestitel 1 juli 2023 - Legitimation (socialstyrelsen.se)

Villkor

Vi söker en undersköterska till ett vikariat till Skogsgläntan äldreboende och vår enhet Södra Flygeln för äldre med funktionsnedsättning. Tillträde snarast och tom 240831 med en sysselsättningsgrad på 80% . 

Du kommer arbeta schemalagd tid såsom dag, kväll, helg.  

Din anställning blir inom Sektor social välfärd Lidköpings kommun, med placering på Skogsgläntan Äldreboende.

Urval, intervjuer och referenstagning sker löpande och du kan därför bli kontaktad redan innan ansökningstiden har gått ut. 

Välkommen med din ansökan redan idag!

 

 

 

 Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-08-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer SV 2024/142
Kontakt
  • Emma Liljebjer, 0510-771933
Publicerat 2024-04-24
Sista ansökningsdag 2024-05-08

Tillbaka till lediga jobb