Social Välfärd, Funktionsnedsättning, Personlig assistans

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

Vi söker en personlig assistent åt en man som bor på landsbygden/Järpås. Som personlig assistent är du ett stöd och hjälper brukaren att skapa trygghet i vardagen. Vi söker dig som har hjärtat på rätt ställe samt gärna erfarenhet av demensvård. 

Arbetsuppgifter

I arbetet som personlig assistent ingår arbete med personlig omvårdnad, förflyttningar,  matlagning och diverse andra hushållssysslor samt att följa med på olika aktiviteter såsom tex promenader. Arbetet innebär ingen stress då allt utgår från brukarens takt och mående för dagen.

Du behöver trivas med att arbeta självständigt och är lugn och trygg med ensamarbete. Du har ett professionellt förhållningssätt och du sätter brukaren i centrum. Du är ansvarstagande och har en god samarbetsförmåga. 

Utifrån brukarens önskemål ser vi gärna sökande med god social förmåga och glimten i ögat. Du ska också vara rak och tydlig och gilla att jobba med kommunikation. I rollen som assistent är det viktigt att vara lyhörd och kunna läsa av situationer eftersom det även bor anhöriga i hemmet.

Omvårdnaden och stödet ges utifrån den enskildes behov, integritet och självbestämmande. Du har ett lagstadgat och yrkesmässigt ansvar för fastställda arbetsuppgifter enligt LSS (Lag om stöd och service till vissa funktionsnedsatta), och HSL (Hälso- och sjukvårdslagen). Dokumentation och läkemedelshantering ingår i uppdraget. Vi använder flera digitala verktyg.

Kvalifikationer

För att kunna anställas som personlig assistent krävs:

Godkänd yrkesexamen från vård- och omsorgsprogram, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet från liknande arbete är önskvärt.

Eftersom social dokumentation och kommunikation är viktiga i ditt arbete, behöver du ha goda kunskaper i svenska samt god datavana. Du behöver även ha god fysik för att klara uppdraget.

Katt finns i hemmet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Villkor

Tillsvidareanställning 100% som kan inledas med provanställning.  Arbetstiderna är förlagda mån-sön inom ramen 7-22 med tjänstgöring varannan helg. Tiderna kan komma att ändras på sikt utifrån brukarens behov. 

I vår verksamhet ska alla som anställs för arbete inom funktionsnedsättningsområdet enligt lag (2010:479) visa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten som ska användas hämtas på

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/ (polisen.se)

Handläggningstiden är oftast 1-2 veckor och utdraget ska visas upp för anställande chef innan anställning. Beställ gärna ditt utdrag redan idag. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer SV 2024/145
Kontakt
  • Enhetschef Annelie Ankarberg, 0510-771629
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-770000
Publicerat 2024-04-24
Sista ansökningsdag 2024-06-05

Tillbaka till lediga jobb