Social Välfärd, Funktionsnedsättning, LSS 6

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

Om jobbet

Haraldsgården i Norra Härene är ett boende för vuxna med funktionsnedsättning. Brukarna har egna mindre hus på gården och det finns ett större personalhus. Där bor idag 5 brukare, varav en brukare har personlig assistans dygnet runt. Dessa boenden styrs av lagen om särskilt stöd och service och finns inom Lidköpings kommun. Våra brukare har funktionsnedsättningar i varierad grad, intellektuell funktionsnedsättning och utvecklingspsykologisk funktionsnedsättning som ADHD/Autism. Just nu söker vi dig som vill arbeta enbart helg, på något vi kallar för en helgtjänst. Läs mer om vad helgtjänst innebär under rubriken Övrigt.

Arbetsuppgifter

Som stödassistent/stödbiträde hos oss ger du omvårdnad och social omsorg med utgångspunkt från brukarens individuella behov och önskemål. Tillsammans med övrig personal arbetar du för att göra de boendes tillvaro meningsfull och innehållsrik. Målet är att de boende ska kunna skapa ett eget hem och leva ett liv på egna villkor utifrån sina egna förutsättningar. Dagen ska vara begriplig för den enskilde där struktur, tydlighet och trygghet är hörnpelare. 

Du ska ha lätt för att snabbt kunna ställa om dig till olika förutsättningar och kunna möta de situationer som kan uppkomma. Tillsammans med dina kollegor utvecklar du det pedagogiska arbetet som utgår ifrån brukarnas genomförandeplaner och rutiner. Vi arbetar utifrån ett lågaffektivt arbetssätt. Därför är det viktigt att du både har kunskap om, och förstår vikten av ett lågaffektivt förhållningssätt och anpassar dig utifrån vad brukarna behöver. 

I arbetsuppgifterna ingår kontakt med anhöriga, arbeta utifrån ett helhetsperspektiv och hjälpa den enskilde att få en så hög livskvalitet och självständighet som möjligt. Social dokumentation och kommunikation är viktiga i ditt arbete, eftersom det ingår löpande dokumentation och ansvar för genomförandeplaner samt kontaktmannaskap.
På arbetsplatsen förekommer utåtagerande beteende varför lågaffektivt bemötande och arbetssätt är en stor del av arbetet. Arbetet är både fysiskt och psykiskt påfrestande.

Vem är du? 

Vi söker dig som har avslutat gymnasieprogram med yrkesexamen inom Barn och fritidsprogrammet med socialt arbetet som inriktning, fritidsledarutbildning med inriktning och/eller erfarenhet av arbete inom funktionsnedsättningsområdet. Du kan också ha en examen från Vård- och omsorgsprogrammet med intresse och erfarenhet av funktionsnedsättningsområdet. Det är meriterande om du som söker har erfarenhet och utbildning inom det pedagogiska området. Du behöver kunna arbeta både enskilt och i grupp. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och vill jobba ihop med dina kollegor tillsammans som ett team. 

Du kan komma att arbeta på fler enheter inom LSS 6 vilket ställer krav på flexibilitet.

Du ska vara initiativrik och lyhörd för brukarens behov och känner en självklar respekt för andra människor. Dina egna kunskaper och erfarenheter delar du gärna med dig av och du är öppen för att ta till dig och lära dig av andras. Du har en positiv inställning och ser som ditt självklara ansvar att bidra till ett positivt arbetsklimat. 

Krav:

  • Godkända betyg från någon av följande utbildningar - Barn och fritidsprogrammet med socialt arbetet som inriktning, Fritidsledarutbildning med inriktning och/eller erfarenhet av arbete inom funktionsnedsättningsområdet eller Vård- och omsorgsprogrammet. För anställning som stödbiträde ser vi att du har intresse och erfarenhet av funktionsnedsättningsområdet.
  • Behärska svenska i tal och skrift samt god läsförståelse
  • Grundläggande digital kompetens
  • B-körkort

Meriterande:

  • Vård- och omsorgscollegediplom.
  • Erfarenhet av ett lågaffektivt arbetssätt
  • Erfarenhet av liknande arbete
  • Erfarenhet av dokumentation.

Övrigt

I vår verksamhet måste alla som ska anställas för att arbeta inom funktionshinderområdet enligt lag(2010:479) visa upp ett utdrag från belastningsregistret för anställande chef. Den blankett som ska användas kan hämtas på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/ Det tar oftast mellan 1-2 veckor att få det hemskickat, skall visas före anställning för anställande chef.

Helgtjänst innebär att man arbetar varje helg och innefattar arbetspass fredag kväll till söndag kväll, minst 10 helgpass/4 veckor på 32 timmars arbetsvecka. Finns önskemål om högre sysselsättningsgrad än vad dessa 10 arbetspass motsvarar förläggs ytterligare arbetspass på vardagar utifrån medarbetarens önskemål och verksamhetens behov. Du kommer arbeta schemalagd tid såsom dag, kväll, sovande jour och helg.

Din anställning blir inom Sektor social välfärd Lidköpings kommun vilket innebär att det kan förekomma att du får arbeta på andra enheter än Haraldsgården.

Urval sker kontinuerligt under rekryteringsperioden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer SV 2024/158
Kontakt
  • Cecilia Bygghammar, 0510-771611
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-770000
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb