Utbildning, Campus Västra Skaraborg

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

Arbetsmarknad och vuxenutbildning ansvarar för arbetsmarknadsenheten inkl. flyktingmottagning och KAA samt vuxenutbildning i Lidköpings kommun. Inom samverkan Campus Västra Skaraborg sker lärande för vuxna bosatta i Essunga, Grästorp, Götene, Lidköping och Vara kommuner. Lidköpings kommun är huvudman för denna samverkan som omfattar Komvux alla delar. Inom Arbetsmarknad och vuxenutbildning bedrivs även utbildningar inom yrkeshögskolenivå och högskolenivå. Kommunens samtliga studie- och yrkesvägledare är anställda vid Arbetsmarknad och vuxenutbildning. Omkring 130 medarbetare och cirka 2 000 studerande på hel- eller deltid finns i verksamheten.

Beskrivning

Vi söker nu en rektor för gymnasiala yrkesutbildningar och lärlingsutbildningar. Du kommer att ingå i en ledningsgrupp som består av en verksamhetschef, tre rektorer och tre enhetschefer. Tillsammans med de två rektorerna leder du de lagstadgade verksamheterna. Varje rektor har tydligt avgränsade arbetsområden vad gäller elever, personal, ekonomi och enhet, men verksamhetens helhet står alltid i fokus. Din anställning är i Lidköpings kommun och arbetet bedrivs i Campus Västra Skaraborgs samverkande kommuner.

Arbetsuppgifter

Vi förväntar oss att du tillsammans med personal organiserar, driver och utvecklar verksamheten i enlighet med gällande styrdokument och i nära dialog med huvudman. Verksamheten inom Campus Västra Skaraborg befinner sig i ständig utveckling, inte minst när det gäller samverkan med andra kommuner. Detta ställer stora krav på dig att vara såväl förändringsbenägen som prestigelös. Din huvudsakliga ortsplacering är i Lidköping, men förväntas utifrån behov befinna dig på de orter där utbildningar kan vara placerade.

Kvalifikationer

Vi söker en rektor med pedagogisk erfarenhet och intresse för att utveckla verksamheten med yrkesutbildningar. Du är tydlig och trygg i din roll som rektor och förstår vuxna elevers olika förutsättningar och behov.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av vuxenutbildning, personalansansvar, systematiskt kvalitetsarbete samt påbörjat eller genomgått rektorsutbildning. Budgetarbete inkl. att hantera statsbidrag är en väsentlig del i tjänsten vilket innebär att kunskaper i ekonomistyrning är viktig för denna rektorstjänst.

Du är engagerad och drivande i det alltid pågående förändrings-, utvecklings och kvalitetsarbetet. Du har god samarbetsförmåga och är både utmanande och stödjande i ditt ledarskap. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Villkor

Tillsvidareanställning, heltid.

Tillträde enligt överenskommelse. Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer UT 2021/39
Kontakt
  • Mariella Niemi, Vuxenutbildningschef, 073 355 30 90
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-77 00 00
Publicerat 2021-02-10
Sista ansökningsdag 2021-02-24

Tillbaka till lediga jobb