Social Välfärd, Stöd i hemmet, Centrum Väst Hemvård

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

Beskrivning

Centrum Väst Hemvård tillhör Äldreomsorg Stöd i hemmet och utgår från sin grupplokal centralt i Lidköping. I närheten finns också mötesplatsen Sleipner. Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team inom Centrum Väst hemvård!

 

Arbetsuppgifter

I rollen som undersköterska eller äldrespecialiserad undersköterska kommer du att arbeta med att tillgodose vårdtagarens behov. Respekten för människors självbestämmande och integritet är grunden i ditt arbete och du förväntas ge en god vård och omsorg. Du arbetar självständigt men har en god samarbetsförmåga då du deltar aktivt i teamarbetet. Vi arbetar med kontaktmannaskap där du har ett särskilt ansvar för en eller flera individer, och där du skapar goda relationer till den enskilde och dennes anhöriga. I ditt arbete ingår löpande dokumentation och du planerar och ansvarar för ditt arbete. 

Som äldrespecialiserad undersköterska ska du utifrån en helhetssyn vara en reflekterande praktiker som har ett medvetet och professionellt förhållningssätt med kunskaper inom äldreområdet som grund. Din främsta uppgifter är utöver det dagliga omsorgsarbetet att vara en förebild för dina kollegor genom att sprida ett personcentrerat och situationsanpassat förhållningssätt som bland annat stödjer den enskildes delaktighet och välbefinnande. Du kommer även få lära ut om aktuella kunskaper och arbetssätt genom att hålla utbildningar till dina kollegor. I arbetet är även samverkan med andra professioner viktig. Som äldrespecialiserad undersköterska ingår du i verksamhetens baspersonal i det vardagsnära arbetet. Du arbetar enligt verksamhetens ordinarie schemamodell.

 

Kvalifikationer

För anställning som undersköterska söker vi dig som har slutförd och godkänd vård och omsorgsutbildning. För anställning krävs att du bifogar betyg i din ansökan som styrker din behörighet som undersköterska tillsammans med betyg i Svenska 1 eller motsvarande på gymnasial nivå. Vård- och omsorgscollege diplom är meriterande.

För anställning som äldrespecialiserad söker vi dig som har slutförd och godkänd vård och omsorgsutbildning samt yrkeshögskoleexamen som äldrespecialiserad undersköterska, specialistundersköterska äldres hälsa eller liknande utbildning på yrkeshögskolenivå. För anställning krävs att du bifogar betyg och examensbevis i din ansökan som styrker din behörighet som undersköterska och äldrespecialist tillsammans med betyg i Svenska 1 eller motsvarande på gymnasial nivå.  

Meriterande är om du har erfarenhet av liknande arbete.

Du som söker ska ha en förmåga att skapa trygghet samt att bemöta och förstå brukarens behov. För dig är det självklart att ha ett professionellt förhållningssätt i ditt arbete och du sätter alltid brukaren i centrum.

För oss är det viktigt hur du är som person. För att trivas och göra ett bra jobb behöver du vara självständig och kunna ta eget ansvar men samtidigt vara en lagspelare med förmåga att samarbeta och ställa upp för andra. I rollen som undersköterska behöver du ha ett positivt förhållningssätt, flexibilitet, känsla för service samt respekt och omtanke i alla relationer kännetecknar även dig som söker.

För tjänsten som äldrespecialiserad undersköterska behöver du även ha en viss pedagogisk förmåga och vara bekväm med att kunna hålla utbildningar i grupp för kollegor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Villkor

Vi söker 1-2 undersköterskor alternativt äldrespecialiserad undersköterska till tillsvidareanställning, med en sysselsättningsgrad på 100% med möjlighet till önskad sysselsättningsgrad. Du kommer arbeta schemalagd tid såsom dag, kväll, helg.  Tillträde till tjänsten enligt överenskommelse.

Din anställning blir inom Social Välfärd Lidköpings kommun, med placering på Centrum Väst hemvård, vilket innebär att det kan förekomma att du får arbeta inom andra enheter.

Urval och referenstagning sker löpande under rekryteringsperioden.

Välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer SV 2023/8
Kontakt
  • Marie Synnergren Johansson Enhetschef, 0510-770496
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-770000
Publicerat 2023-01-17
Sista ansökningsdag 2023-02-05

Tillbaka till lediga jobb