Kommunledningskontoret, Demokrati och utveckling ledning

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

Om jobbet

Bli en del av vår spännande resa mot framtiden!

Ta chansen att bli en nyckelfigur i vår fortsatta strävan att vara en superkommun! Vi söker en passionerad och engagerad person som vill göra verklig skillnad i rollen som utvecklingsstrateg med inriktning kvalitet och målstyrning. Här finns en spännande arbetsplats med höga ambitioner, härliga kollegor och intressanta arbetsuppgifter som avlöser varandra i ett högt tempo! Hos oss kommer du som har ett genuint och brinnande intresse för demokratibranschen att trivas.

Arbetsuppgifter

Du kommer vara en central person i arbetet med att utveckla och samordna processer för kvalitets- och målstyrning, samt intern kontroll i kommunen. Här blir du en ledande kraft i att hålla ihop analysarbetet på helhet och omvärldsbevakning inom området är en naturlig del i arbetet. Du har även ansvar för att upprätthålla och uppdatera vårt ledningssystem och leda arbetet med att samordna årshjul för våra koncernövergripande styr- och ledningsprocesser. 

I uppdraget ingår även att vara ledningsstöd och hålla ihop det interna avdelningsarbetet, samt att genomföra och leda olika utredningar, arbeten och uppdrag. Här kommer du samverka och samordna aktuella och gemensamma frågor med interna och externa parter såsom berörda kommunala verksamheter och bolag. 

Din närmaste chef är utvecklingschefen som du rapporterar till och tillsammans med dina kollegor bidrar du aktivt till att utveckla hela kommunledningskontorets arbete.

Vem är du?

Du har akademisk examen inom relevant område och erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete inom offentlig förvaltning. Du har utvecklat en förmåga att ta dig an komplexa arbetsuppgifter, tolka och avgränsa uppdrag på ett självständigt sätt och i övrigt samlat på dig arbetslivserfarenhet av relevans för anställningens arbetsuppgifter.

Du har en stark initiativförmåga och utför arbetet självständigt samtidigt som du ser nyttan med att samarbeta. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har en pedagogisk förmåga att beskriva komplexa samband.

Du har erfarenhet från strategiskt utvecklingsarbete inom den kommunala förvaltningen och vet hur man styr och leder processer och arbetssätt inom en kommunal organisation. Erfarenhet från strategiskt arbete på övergripande kommunal nivå är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och kompetenser. 

Övrigt

Vi planerar att genomföra intervjuer den 26 april i Lidköping. 

Som en del i urvalsprocessen kan vi komma att genomföra tester på slutkandidaterna.

En andra intervju sker i Lidköping den 15 maj.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort LIDKÖPING
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer KL 2023/525
Kontakt
  • Madelén Schöldberg, 0510-776760
Publicerat 2024-03-28
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Tillbaka till lediga jobb