Sektor bildning, Gymnasium

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

Beskrivning

Sektor bildning arbetar tillsammans för att främja skolnärvaro genom Pedagogiskt center, kommunalt aktivitetsansvar (KAA) och introduktionsprogrammet (IM).

ELOF - Elever med Lång Ofrivillig Frånvaro är en växande grupp både inom det kommunala aktivitetsansvarets (KAA) och skolans regi. Det handlar oftast om ungdomar som i grunden och botten har en vilja att delta i samhällets olika forum men som av olika skäl inte förmår sig att göra det. Många gånger finns det flera skolmisslyckanden i bakgrunden och därtill ett dåligt psykiskt mående.

Syftet med ELOF-gruppen är att bryta negativa mönster för ungdomar som har en lång problematisk skolgång och att motivera dem till att ta ett steg vidare mot studier eller annan sysselsättning.

Som lärare i ELOF-gruppen och med målgruppen rent generellt så behöver du arbeta för att skapa förtroende och att bygga relation. Det är av stor betydelse att du har ett lösningsinriktat och holistiskt förhållningssätt. Du behöver se till hela individens situation och arbeta motivationshöjande för att få ungdomen att se sina egna styrkor och förmågor för att stärka självkänsla och självförtroende.

Ledorden i arbetet är att vara lyhörd, engagerad och flexibel.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår det att arbeta både med ungdomar individuellt och i mindre eller något större grupper. Den undervisning som förekommer är i huvudsak inom ämnet svenska och du behöver kunna tillgodose ungdomarnas behov av tydlighet, anpassning och ett positivt bemötande. Som lärare är du den som knyter samman verksamheterna och är en brygga mellan ELOF-gruppen och skolan för att underlätta en eventuell övergång till skolan på sikt.

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i svenska i årskurserna 7-9. Kompetenser i flera olika ämnen är meriterande.

Vi söker dig som är väl förtrogen med ämnenas syfte, förmågor och kunskapskrav och är väl insatt i skolans kunskapssyn och värdegrundsuppdrag. Du har god kunskap och kompetens inom digitala och formativa lärprocesser.

Vi ser gärna att du är intresserad och har erfarenhet av språkutvecklande arbetssätt i det flerspråkiga klassrummet. Du har förmåga att motivera och skapa lärande och lärmiljöer som präglas av inkludering, variation och interaktivitet. Du har förmåga att se och möta varje elev och utgå från det som fungerar.

Du ser möjligheter i att arbeta ämnesövergripande i samarbete med andra. Ditt lärande i det kollegiala lärandet är en självklarhet. Du reflekterar över och analyserar din egen undervisning som en naturlig del av din praktik. Du har ett stort engagemang i klassrummet och tar ett stort ansvar i arbetet.

Du har mycket god förmåga att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är kommunikativ och kreativ. Vi ser gärna att du vågar tänka och pröva nytt tillsammans med andra.

Det är en fördel att ha erfarenhet av att arbeta med målgruppen ungdomar med problematisk skolbakgrund men framför allt behöver du ha viljan och intresset av att göra det.
Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Villkor

Tillsvidareanställning med omfattning 100%. 

Startdatum är snarast eller enligt överenskommelse.

Urval kan komma att sker fortlöpande under ansökningstiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer BI 2024/209
Kontakt
  • Maria Ek, rektor , 0510-770770
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-770000
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb