Lidköpings kommun

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

Om jobbet

Vi söker dig som vill ha ett spännande och utvecklande arbete. Som stödpedagog hos oss får du ett varierat arbete som innefattar många kontaktytor. Dagen ska vara begriplig för den enskilde där struktur, tydlighet och trygghet är hörnpelare. För oss är respekten för människors självbestämmande och integritet grunden i vårt arbete.

Våra korttidshem Brogården och Grodden är till för barn och unga med olika funktionsnedsättningar. Här ges möjlighet till miljöombyte och avkoppling för de som bor hos oss, och avlastning för föräldrar. Vi har flera LSS-insatser som kan hjälpa barn och unga med olika funktionsnedsättningar.

Arbetsuppgifter

Som stödpedagog kommer du att utveckla, planera, utvärdera och leda det pedagogiska arbetet samtidigt som du ingår i det vardagsnära arbetet med att ge barnen/ungdomarna stöd i deras dagliga livsföring. Du förväntas driva metodutveckling och ge dina kollegor metodhandledning, utifrån den enskildes behov och intressen. Som stödpedagog kommer du att vara del i att upprätta genomförandeplaner och arbeta mot uppsatta mål tillsammans med övrig kollegor. Stödpedagogerna ansvarar för pedagogiska bedömningar och kartläggningar för att hitta rätt stöd och anpassningar kring varje enskilt barn/ungdom. Stödpedagogerna arbetar även med barn och ungdomar som av olika anledningar inte är i verksamheterna vilket ställer krav på hög flexibilitet och lösningsfokusering.

Vi arbetar teambaserat och aktivt med barnens och ungdomarnas bästa i fokus. Stödpedagogerna samverkar ofta med andra verksamheter såsom skola, BUP och habilitering. 

Vem är du?

Du är trygg och självständig när det gäller att arbeta med tydliggörande pedagogik, anpassningar, kommunikation samt utmanade beteende. Det är självklart för dig att arbeta teambaserat och prestigelöst. Du har fallenhet för att planera och utvärdera arbetet samt har stor ansvarskänsla gällande att stötta kollegor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet där kreativitet och självständighet är viktiga egenskaper. Vidare har du ett professionellt förhållningssätt, förmåga att samverka med den enskilde, anhörig, kollegor och andra yrkesgrupper. Arbetet ställer stora krav på att arbeta pedagogiskt på ett strukturerat och tydliggörande sätt. Du ser helheten och har förmåga att leda och handleda andra medarbetare i grupp och enskilt. Vår verksamhet har under en längre tid vuxit och vi ser att den kommer att fortsätta växa framöver. Vi behöver anpassa oss till mer flexibla lösningar vilket gör att tidigare erfarenhet av stödpedagogsarbete är av vikt för att ta sig an och utveckla rollen och verksamheten.

Krav:

  • Utbildning som stödpedagog eller annan likvärdig utbildning, med minst 200yh eller 60hp .
  • B-körkort

Meriterande:

  • Tidigare erfarenhet av arbete som stödpedagog inom LSS
  • Erfarenhet av arbete inom funktionsnedsättning.
  • Grundläggande digital kompetens.

Övrigt

I vår verksamhet måste alla som ska anställas för att arbeta inom funktionsnedsättningsområdet enligt lag (2010:479) visa upp ett utdrag från belastningsregistret för anställande chef. Den blankett som ska användas kan hämtas på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/blanketter---barn-med-funktionsnedsattning/ Det tar oftast mellan 1-2 veckor att få det hemskickat, skall visas före anställning för anställande chef.

Tjänsten är tillsvidareanställning, med tillträde enligt överenskommelse. Anställningen kan komma att inledas med provanställning. 

Din arbetstid som stödpedagog kommer att förläggas till dag, kväll, helg och ev. även journätter. 

Din anställning blir inom Sektor social välfärd Lidköpings kommun vilket innebär att det kan förekomma att du får arbeta på andra enheter än Grodden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enl överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer SV 2024/210
Kontakt
  • Elinor Klason Andersson, 0510-771029
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-770000
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-06-26

Tillbaka till lediga jobb