Kommunledningskontoret, Kommunikation

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

Om jobbet

Nu när en av våra kollegor går vidare till annat arbete söker vi en ersättare till ett viktigt uppdrag i demokratins tjänst. Det handlar om inget mindre än att stödja, berätta, tydliggöra och förklara både komplicerade processer och enklare saker till våra invånare, medarbetare och besökare. Kort och gott – effektiv kommunikation i sin renaste form. Genom din roll som kommunikatör är du en nyckelperson i att upprätthålla och stärka förtroendet för Lidköpings kommun bland våra invånare och intressenter.

Välkommen att söka jobb hos Kommunikationsavdelningen i Lidköpings kommun.

Arbetsuppgifter

Du kommer vara en av sju kommunikatörer i Lidköpings kommun.

Vi arbetar i team och arbetsuppgifterna varierar mellan mer strategiskt arbete som chefsstöd, verksamhetsutveckling och utbildning i kommunikation till produktion av innehåll.

Du kommer arbeta med stöd till ledningsgrupper inom olika verksamheter, såväl som att ge stöd till specialister.

För tjänsten krävs relevant utbildning inom kommunikation eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Vem är du?

Du har erfarenhet bakom dig i rollen som kommunikatör, marknadskommunikatör eller kommunikationsstrateg. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom kommunal verksamhet.

Du är intresserad av och vet hur man jobbar mot en marknad eller målgrupp med specifika behov och du har ett tydligt kund/brukarperspektiv.

Du har förmågan att anpassa din kommunikation till målgruppen och använder verktyg och kanaler med precision.

Förändringskommunikation är något du är van vid och uppskattar att jobba med.

Du känner väl till fördelar och utvecklingsområden inom sociala medier och är själv en van användare som är aktiv inom någon/några sociala medier. Du gillar att driva utvecklings- och förändringskommunikation även i dessa kanaler och hänger med och har koll på det senaste inom content.

Du har ett strategiskt kommunikationstänk och identifierar med lätthet uppdrag och lösningar som stödjer ett framgångsrikt varumärkesbyggande.

En förutsättning för att lyckas i rollen är du behärskar det svenska språket till fullo och är van att berätta i olika kanaler.

Du har lätt för att omsätta tanke till handling, men släpper aldrig den strategiska delen i jobbet och på det sättet säkrar du ett resultat som gör verklig nytta.

Du har lätt för att tänka i bilder och är en självklar och van användare av M365 såväl som Adobe CC.

Du tar egna initiativ och driver utveckling och produktion framåt i ett väl utvecklat självledarskap. Tidvis är arbetsmängden omfattande och du kan också sätta gränser och ramar för ditt arbete tillsammans med arbetsledning och kollegor.

Du är prestigelös och vet att det viktiga är slutprodukten. Du arbetar självständigt från ax till limpa och jobbar gärna i team för ta vara på kollegornas kompetenser.

Vi eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning i vår arbetsgrupp och din personliga profil kommer väga tungt i valet av kollega.

Övrigt

Du blir en del av en central kommunikationsavdelning som finns inom Kommunledningskontoret. Vi är ett stöd för hela organisationen i kommunikations- och påverkansfrågor. Vi arbetar dagligen med både organisationsvarumärke, arbetsgivarvarumärke och platsvarumärke. Här är vi sju kommunikatörer, koordinator, kommunikationsstrateg, fotograf, webbutvecklare och kommunikationschef.

Hos oss kommer du som har ett genuint och brinnande intresse för kommunikation och samhällsfrågor att trivas. Vi drivs av att hela tiden utvecklas och har dialog, delaktighet och samarbete som arbetssätt. Vår målsättning är att så långt som möjligt jobba tillsammans kring olika uppdrag och dela arbetsuppgifter med varandra - tillsammans är vi helt enkelt bättre!

Lidköpings kommuns värdegrund genomsyras av värderingarna:

Vi förbättrar och vågar testa nytt

Vi utvecklas tillsammans

Vi drivs av engagemang

Vi ser fram emot att välkomna en engagerad och driven kollega till vårt team!

 

Vi intervjuar löpande så avvakta inte med din ansökan.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer KL 2024/213
Kontakt
  • Michael Malmborg, 0510-776736
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-770000
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-13

Tillbaka till lediga jobb