Bildning, Barn- och elevhälsa, Förskola och specialister

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

På Barn- och elevhälsan finns sex skolpsykologtjänster på heltid. En tjänst är inriktad mot gymnasiet och anpassad gymnasieskola och en tjänst är inriktad mot förskolan. Övriga arbetar mot grundskolan och anpassad grundskola. 

Skolpsykologerna är en del av skolornas EHT (elevhälsoteam) och finns tillgängliga för allmän rådgivning och konsultation kring utveckling, hälsa och lärande. Skolpsykologen arbetar på organisation-, grupp- och individnivå i ett nära samarbete och dialog med rektorerna. Skolpsykologen utreder utifrån stödbehov i skolan, men kan genom sin bedömning också uppmärksamma vårdbehov.

Skolpsykologen uppmärksammar psykisk ohälsa men gör inte en psykiatrisk bedömning och arbetar heller inte med psykologisk behandling.

Som skolpsykolog ingår du i en yrkesgrupp tillsammans med de andra skolpsykologerna, som träffas regelbundet. Yrkesgruppen har ett väl utarbetat ledningssystem som ett stöd och en kvalitetssäkring i sitt arbete.

Om jobbet

Arbetet som skolpsykolog har en stor bredd och omfattar många tänkbara inriktningar. Utifrån att arbetsgruppen består av flera verksamma psykologer finns goda möjligheter, utifrån intresse, att arbeta med en snävare inriktning inom något eller några delar av uppdraget. Men möjlighet finns också att arbeta med hela bredden. 

Skolpsykologen ska utifrån skollagen främst arbeta hälsofrämjande och förebyggande för goda lärmiljöer som främjar elevernas hälsa, utveckling och lärande. Vid behov utreder skolpsykologen hinder för lärande på organisation- grupp- och individnivå, t.ex. genom konsultationer, observationer och fortbildning till personal. Skolpsykologen är också en viktig del i skolformsutredningar. Alla våra utredningar ska föregås, och bygga vidare på, en pedagogisk kartläggning/utredning. Inom aktuell tjänst finns möjlighet, utifrån intresse, att arbeta med särskild inriktning mot skolformsutredningar och/eller grundsärskola.

Vi har byggt upp en stabil, tillgänglig och hållbar organisation kring skolpsykologens arbete i skolan utifrån aktuell skollag som är väl förankrad med arbetsledare och kollegor. Gruppen arbetar också aktivt med kollegial handledning och gemensamt utvecklingsarbete som vid behov kombineras med extern handledning.

Vem är du

Legitimerad psykolog.

Körkort samt tillgång till egen bil.

Hänsyn tas till personlig lämplighet.

Villkor

Tillsvidaretjänst 100%. Tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt
I vår verksamhet måste alla som ska anställas för att arbeta med barn och unga, enligt lag (2000:873), visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten kan hämtas på www.polisen.se/Service. Det tar oftast mellan 1-2 veckor att få det hemskickat.

Intervjuer kan komma att genomföras löpande under ansökningstiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer BI 2024/236
Kontakt
  • Maria Westh, enhetschef, 0510-770218
  • Patrik Ekman, områdeschef, 0510-771493
Facklig företrädare
  • Donny Bergsten, 0510-770548
Publicerat 2024-06-17
Sista ansökningsdag 2024-07-21

Tillbaka till lediga jobb