Sektor bildning, Grundskola F-9, Vinninga skola

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

Vinninga skolområde har barn i åldrarna 6-13 år, sammanlagt finns det omkring 265 barn på enheten. Enheten består av skola och tre avdelningar på fritidshemmet. Vinningaskolan ligger utanför Lidköping i ett lugnt område. Vi håller på att utveckla en stimulerande lärmiljö med många olika rum. Vi har närheten till skog och basplatser vilket ger stora möjligheter att arbeta/undervisa i dessa områden.

Om jobbet

Vinninga skola är en skola för ca 250 elever i åldern Förskoleklass till årskurs 6. 

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en lärare, med behörighet att undervisa i textilslöjd och hemkunskap

Din främsta uppgift är att tillsammans med kollegor i arbetslag och ämneslag utmana eleven i lärandet och stödja eleven i sin kunskapsutveckling mot uppsatta mål. Förutom att planera, genomföra och utvärdera undervisning, kommer du tillsammans med kollegor i arbetslag och ämneslag arbeta med att utveckla skolan utifrån prioriterade utvecklingsområden.

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i textilslöjd i åk 3-6 samt hemkunskap i åk 6. I tjänsten ingår också att göra resurstimmar i klass tillsammans med lärare i andra ämnen än de eftersökta.

Vi söker dig som är väl förtrogen med ämnets syfte, förmågor och kunskapskrav och är väl insatt i skolans kunskapssyn och värdegrundsuppdrag. Du har god kunskap och kompetens inom digitala och formativa lärprocesser.

Du ser möjligheter i att arbeta ämnesövergripande i samarbete med andra. Ditt lärande i det kollegiala lärandet är en självklarhet. Du reflekterar över och analyserar din egen undervisning som en naturlig del av din praktik. Du har ett stort engagemang i klassrummet och tar ett stort ansvar i arbetet.

Du har mycket god förmåga att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är kommunikativ och kreativ. Vi ser gärna att du vågar tänka och pröva nytt tillsammans med andra.

Hänsyn tas till personlig lämplighet.

Villkor
Tillsvidare 80% med start i samband med terminstarten i augusti 2024.

Övrigt

I vår verksamhet måste alla som ska anställas för att arbeta med barn och unga, enligt lag (2000:873), visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten kan hämtas på www.polisen.se/Service. Det tar oftast mellan 1-2 veckor att få det hemskickat.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde augusti 2024 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer BI 2024/107
Kontakt
  • Magnus Hammar, rektor, 0510-771866
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-770000
Publicerat 2024-05-15
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb