Lidköpings kommun

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

Vi i söker personliga assistenter som vill göra skillnad för en man som bor i Lidköping. Vi söker dig som ser möjligheter i stället för hinder och är motiverad att hjälpa brukaren till fortsatt rehabilitering i sin hemmiljö.

Om jobbet

Personlig assistans handlar i grund och botten om engagemang. Ett engagemang för en annan medmänniska som behöver hjälp med de saker i vardagen som många tar för givet, exempelvis hjälp med personlig hygien, på- och avklädning, förflyttningar, matlagning & bakning, sköta ett hem och  följa med på utflykter.

Vi vill att du kan jobba självständigt och är trygg med ensamarbete. Du har ett professionellt förhållningssätt och du sätter brukaren i centrum. Du är lugn och trygg, är ansvarstagande och har en god samarbetsförmåga. Arbetstiden är förlagd dag & kväll samt helg.  

Omvårdnaden och stödet ges utifrån den enskildes behov, integritet och självbestämmande. Du har ett lagstadgat och yrkesmässigt ansvar för fastställda arbetsuppgifter enligt LSS (Lag om stöd och service till vissa funktionsnedsatta), och HSL (Hälso- och sjukvårdslagen). Dokumentation och läkemedelshantering ingår i uppdraget. Vi använder flera digitala verktyg.

Kvalifikationer

För att kunna anställas som personlig assistent krävs:

Godkänd yrkesexamen från vård- och omsorgsprogram, eller barn- och fritidsprogram med social inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Goda kunskaper i svenska både i tal och skrift samt god datavana. Du behöver även ha god fysik för att klara uppdraget.

Körkort

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Vi söker 1-2 personlig assistent

Tillsvidareanställning på 100% som kan inledas med provanställning.  

I vår verksamhet ska alla som anställs för arbete inom funktionsnedsättningsområdet enligt lag (2010:479) visa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten som ska användas hämtas på

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/ (polisen.se)

Handläggningstiden är oftast 1-2 veckor och utdraget ska visas upp för anställande chef innan anställning. Beställ gärna ditt utdrag redan idag. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer SV 2024/191
Kontakt
  • Birgitta Sekund, 0510-770603
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-770000
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb