Service, Fastighet & Park

Service omfattar områdena Fastighet & Park, Måltid & Lokalvård, Gator & Drift samt Projekt & Bygga Vår uppgift är att stödja kommunens kärnverksamheter samt kommunens medborgare inom dessa områden med en god och kostnadseffektiv service. Inom Service arbetar cirka 400 kunniga och drivna medarbetare. Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete i en förvaltning med en god anda och i en kommun som månar om och satsar på sina anställda.

Beskrivning

Service/Fastighet är Lidköpings kommuns fastighetsorganisation som ansvarar för byggnation och förvaltning av kommunens byggnader. Totalt förvaltar enheten Fastighet nästan 300 000 kvadratmeter fördelade på runt 120 fastigheter. Enheten hyr ut exempelvis förskolor, skolor, äldreboenden, gymnasium och andra lokaler till kommunens kärnverksamheter. Fastighet förvaltar också många av kommunens kulturbyggnader och hyr ut såväl kommersiella lokaler som lägenheter. Vid om- eller nybyggnation bygger enheten efter våra kunders önskemål och behov samt bedriver drift och underhåll på mertalet av fastigheterna. Fastighetsenheten har ca 40 medarbetare.

I verksamheten Drift ingår drygt ett 30 tal medarbetare bestående av fastighetsskötare samt drifttekniker. Tillsammans sköter de om och driftar förskolor, skolor, äldreboenden, och andra lokaler till kommunens kärnverksamheter. Driftens budget ligger på ca. 14 miljoner varav ca 7 miljoner är till felavhjälpande åtgärder.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef i Lidköpings kommun har du ansvar för verksamheten, personalen och ekonomin för din enhet.

Du är chef för enheten Drift där du stöttar och hjälper våra kompetenta medarbetare, fastighetsskötare och drifttekniker, att göra ett bra arbete i våra byggnader samt yttre miljöer.
I din roll ansvarar du för skötsel, drift och felavhjälpande underhåll i våra fastigheter. Du arbetar både med fokus på det dagliga arbetet likväl som du har fullt ansvar över ekonomi och verksamhetens utvecklingsfrågor. Du är den starka länken och kommunikationskanalen mellan drift/skötsel och de tjänstemän som arbetar på fastighetsenheten samt att du deltar i utvecklingsarbetet som rör våra fastigheter. I rollen ingår både att underhålla och ha goda kundrelationer såväl internt, som externt. Vid externkontakter handlar det främst om våra ramavtalsentreprenörer.
Det ligger också på ditt ansvar att bevaka och följa upp att vi följer de myndighetskrav som ställs på oss.
Du ingår i Fastighets ledningsgrupp och har ett nära samarbete med våra fastighetsförvaltare som bland annat ansvarar för att planera underhåll i våra fastigheter. Din närmaste chef är Områdeschef för Fastighet.

Som ledare är du en förebild genom ett tydligt, kommunikativt och engagerat ledarskap. Du har stort intresse av att samarbeta, utveckla organisationen och coacha dina medarbetare. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat som leder till effektivitet och goda resultat.

Då vi från årsskiftet blivit en ny förvaltning med fler verksamheter är en viktig roll att hitta synergieffekter och sätta nya arbetsrutiner i verksamheten.

Kvalifikationer

I denna roll vill vi att du har en akademisk utbildning som är relevant för uppdraget.

Vi vill att du är en erfaren chef, gärna med vana av att leda ett större antal operativa medarbetare. Att behärska personal-, ekonomi- och verksamhetsutvecklingsområdet är självklarheter. Finns det dessutom erfarenheter från bygg, el eller VVS branschen är det en merit. Du förväntas ingå i förvaltningens ledningsgrupp och vi ser därför det som en merit om du arbetat i ledningsgrupp tidigare.

Arbetet som enhetschef är både en omväxlande och utmanande roll.
Du måste uppskatta dina medarbetare och deras engagemang att påverka. Du har god social kompetens och gillar att bygga relationer och möta kunder och medarbetare i sociala arbetssammanhang. Du har en förmåga och intresse av att skapa och stötta team likväl som enskilda medarbetares utveckling.

För att klarar av rollen behöver du ha god ordning och reda samt arbeta på ett strukturerat sätt.  Du behöver ha god förmåga att hantera stress då det är många uppdrag som pågår samtidigt. Du behöver besitta kunskap och förmåga att kunna göra bra ekonomiska avvägningar likväl som att prioritera och få uppdrag genomförda. Ekonomisk hushållning är en självklarhet för dig.

Vi kommer lägga vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt

Tjänsten kräver B-körkort.

Med hänvisning till Lag (2000:873) om registerkontroll av personal inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnsomsorg begär vi vid anställning inom Intern Service ett utdrag ur belastningsregistret. Utdraget erhåller du via polisen, utdrag ur belastningsregister. Utdraget ska kunna visas upp inför anställningstillfället.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer SEN 2020/52
Kontakt
  • Anders Kindberg, Tf Områdeschef Fastighet, 0510-77 02 95
  • Pia Zickerman, Personalkonsult, 0510-77 13 14
Facklig företrädare
  • Vision, Henrik Johansson, 0510-77 01 36
  • Kommunal, Susann Harpsöe, 0510-77 05 39
Publicerat 2020-03-13
Sista ansökningsdag 2020-04-13

Wróć do ofert pracy