Barn & Skola, Vinninga Folkets Hus förskola

Barn & Skola arbetar med ca 6 100 barn i åldrarna 1-16 år. Vår verksamhet omfattar förskola, pedagogisk omsorg, öppen förskola, förskoleklass, grundskola, fritidshem, grundsärskola, musikskola och fritidsgårdar. Barn & Skola erbjuder en god, kreativ, lärande och utvecklande förskole- och skolmiljö för barn och ungdomar och eftersträvar en pedagogisk helhetssyn med kvalitativa övergångar för våra barn och elever. Vi har ett bra utvecklingsklimat som skapar goda förutsättningar för skolutveckling.

Förskolan inryms i ett gammalt Folket Hus och har därför en personlig prägel. Vi kan utnyttja alla utrymmen som finns och vi har t ex tillgång till en scen. Förskolan har en stor utegård med många typer av lekmiljöer - bland annat en skogsdunge med grillplats. Förskolan består av avdelningarna Lilla Kristallen(1-3-åringar) och Stora Kristallen(3-5-åringar) som i sin tur delas i mindre grupper.

Folkets Hus förskola är en förskola för ca 36 barn om den utnyttjas maximalt och personalstyrkan varierar utifrån antalet barn i verksamheten. På vår förskola arbetar just nu kostpersonalen del av tjänst i vår verksamhet.

Vi har fått utmärkelsen Skola för hållbar utveckling. Det betyder att vi arbetar medvetet och långsiktigt med ett lärande utifrån perspektiven social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet. Vi kommer under en treårsperiod att tillsammans med alla förskolor i Lidköpings Kommun delta i utvecklingsprojektet ”Barns rätt till en hållbar framtid” med utgångspunkt från Lpfö18.

Vill du vara med och skapa framtidstro för våra barn i Lidköping? Då vill vi att du fortsätter att läsa den här annonsen och tittar på vår film .

 

Arbetsbeskrivning

Vi kan erbjuda dig varierande och utvecklande arbetsuppgifter där det finns stora möjligheter för dig att utvecklas i organisationen. Du kommer att få jobba i en stimulerande miljö med många kompetenta arbetskamrater. I Lidköpings förskolor har vi en hög andel legitimerade förskollärare.

Som förskollärare är du delaktig i den pedagogiska utvecklingen. Du kommer att ingå i en engagerad och mångsidig personalgrupp bestående av förskollärare och barnskötare. Vi ser fram emot att du berikar oss med just dina kunskaper, tankar och idéer för att skapa en rolig och lärorik förskola.

Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att planera, genomföra, dokumentera samt utveckla det pedagogiska arbetet. Du ser vikten av att alla i arbetslaget blir delaktiga och att ni arbetar som ett team. I syfte att utveckla lärandet hos barnen, reflekterar du tillsammans med dina kollegor över ditt och arbetslagets pedagogiska förhållningssätt.

Tjänsten skulle kunna innefatta rollen som arbetslagsledare, under nuvarande arbetslagsledares föräldraledighet, och du sitter i så fall med i förskoleområdets ledningsgrupp tillsammans med rektor samt arbetslagsledare från Vinninga och Filsbäcks förskolor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Du har kunskaper om läroplanens innehåll och känner att du kan bidra till verksamhetsutveckling tillsammans med kollegor i ett kollegialt lärande. Du har förmåga att skapa goda relationer med barn, medarbetare och föräldrar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av digitala verktyg och besitter kunskaper inom digitala lärprocesser men också erfarenhet att jobba med Natur och Teknik i förskolan, språkliga processer och normer och värden.

 

Villkor
Tillsvidare 100% med start i januari eller enligt överenskommelse.


Övrigt

I vår verksamhet måste alla som ska anställas för att arbeta med barn och unga, enligt lag (2000:873), visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten kan hämtas på www.polisen.se/Service. Det tar oftast mellan 1-2 veckor att få det hemskickat.

Anställningsform Contract de munca pe perioada nedeterminata
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer BSN 2019/273
Kontakt
  • Rosanna Andersson, rektor , 0510-77 07 26
  • Helen Dahl, personalkonsult, 0510-77 02 08
Facklig företrädare
  • Lärarförbundet, Ulrika Lindahl, 0510-77 00 80
Publicerat 2019-10-08
Sista ansökningsdag 2019-10-22

Inapoi la locuri de munca vacante