Social & Arbetsmarknad, Central Ledning

Social & Arbetsmarknad (SA) verkar för social och ekonomisk trygghet för våra kommuninvånare. SA arbetar med socialt utrednings- och behandlingsarbete inom individ- och familjeomsorgens verksamhetsområde samt arbetsmarknadsfrågor, konsumentvägledning/skuldsanering, kommunal psykiatri,dagligverksamhet och integration.
Förvaltningen är indelad i tre områden Individ och Familj, Ekonomi, arbete och sysselsättning samt Boende och personligt stöd. Arbetet utgår utifrån vår värdegrund som ska leda vägen mot hållbara lösningar med brukaren i fokus. Vårt gemensamma förhållningssätt ska genomsyras av att vi både i ett inre och yttre perspektiv arbetar innovativt, medskapande och tillitsbaserat, då gör vi skillnad!

Nu hoppas vi att DU vill vara med och göra skillnad!

Arbetsuppgifter
Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp som har till uppgift att arbeta utifrån ett helhetsperspektiv och med övergripande strategiska frågor. Vi skapa förutsättningar för organisationen och dess enheter att utföra insatser av bra kvalitet för dem vi finns till för. Du kommer ge ett kvalificerat stöd inom personalområdet till förvaltningens 13 chefer.

Rollen som personalkonsult är bred och du arbetar med mycket varierande arbetsuppgifter. Du stöttar cheferna genom ett konsultativt förhållningssätt i frågor som rekrytering, arbetsrätt, avtalstolkningar, arbetsmiljöfrågor, löneprocessen, rehabilitering samt fackliga samverkan och förhandlingar.

Tillsammans med personalkonsulter från övriga förvaltningar i kommunen är du med och driver, utvecklar och förändrar rutiner och arbetssätt för en kommungemensam personalpolitik.

Kvalifikationer
Högskoleexamen från Personalvetarprogram eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av HR-arbete. Meriterande är erfarenhet från arbete i offentlig verksamhet.

Arbetet kräver god förmåga att driva, utveckla och organisera varierande arbetsuppgifter och projekt inom personalområdet. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Du ska vara lyhörd för såväl enskildas uppfattning som verksamhetens behov. Du är ansvarstagande, har god samarbetsförmåga och ett coachande arbetssätt.

Du har god datavana och goda kunskaper i Office-paketet sam körkort för personbil.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Urvalsprocessen kommer ske fortlöpande under ansökningstiden.

Anställningsform Contract de munca pe perioada nedeterminata
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer SAN 2019/233
Kontakt
  • Förvaltningschef Helen Smith, 0510-77 04 58
Facklig företrädare
  • SSR Nils Thyselius, 0510-770898
  • Vision, Niklas Pettersson, 0510-77 02 65
Publicerat 2019-10-10
Sista ansökningsdag 2019-11-01

Inapoi la locuri de munca vacante