Samhällsbyggnad

Lidköpings kommuns vision är att vara en välkomnande och hållbar kommun. Vi arbetar för att skapa god livskvalitet, hälsosam miljö och bra service för alla. Samhällsbyggnad har en viktig roll i detta arbete, allt från översiktsplaner till mark att bygga på. Samhällsbyggnad ansvarar också för myndighetsutövningen inom miljö- och bygglagstiftning.

Beskrivning
Enheten Miljö-Hälsa ansvarar för kommunens myndighetsutövning inom miljö, hälsoskydd och livsmedel. 

Arbetsuppgifter
Som miljö-och hälsoskyddschef ansvarar du för att planera, leda och utveckla enhetens verksamhet och medarbetare. Du har budget-, personal-och arbetsmiljöansvar.  Du arbetar därmed för tre myndighetsnämnder. Som enhetschef ingår du i förvaltningens ledningsgrupp och rapporterar till samhällsbyggnadschefen.

Som myndighetschef får du en viktigt funktion i relation till kunden, politiker, företag, enskilda och andra myndigheter. Du arbetar aktivt för en god samverkan inom förvaltningen och med den övriga kommunala organisationen med kommunens utveckling i fokus.

Vår utgångspunkt är att utifrån myndighetsrollen och kundens behov utveckla vår verksamhets och service som en del i att förverkliga kommunens vision. Ditt uppdrag är att tillsammans med medarbetare driva detta arbete inom enheten.

Kvalifikationer
Du har relevant högskoleutbildning, flerårig erfarenhet inom miljö-och hälsoskyddsområdet och god kännedom om miljöbalkens och livsmedelslagstiftningen. Du har erfarenhet från ledande befattning, gärna i politisk styrd organisation.

Som ledare är du en förebild genom ett tydligt, kommunikativt och engagerat ledarskap. Du har stort intresse av att samarbeta, utveckla organisationen och coacha dina medarbetare. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat som leder till effektivitet och goda resultat. 

Arbetet innebär mycket kontakter både inom och utanför kommunen, så det är viktigt att du har mycket god förmåga att kommunicera och att anpassa ditt budskap i förhållande till olika situationer. 

Du har förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv, se möjligheter och lösningar. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor
Tillsvidareanställning. Heltid.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månadsklön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer SBN 2020/55
Kontakt
  • Urban Olsson, 0510-770054
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-77 00 00
Publicerat 2020-02-14
Sista ansökningsdag 2020-03-02

Inapoi la locuri de munca vacante