Kommunledningsförvaltningen, Näringsliv

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

Lidköpings kommuns vision är att vara en välkomnande och hållbar kommun. Vi arbetar för att skapa god livskvalitet, hälsosam miljö och bra service för alla.
Sektor samhälles huvuduppdrag är strategisk planering och utveckling av kommunen. Inom sektorn organiseras samhällsplanering och näringsliv. Sektorn arbetar med fysisk planering av mark och vatten, markförsörjning, exploatering, mät- och kartverksamhet, trafikfrågor samt strategiskt miljöarbete. Vidare arbetar sektorn med myndighetsutövning inom miljö och hälsa, livsmedel, alkohol, tobak och livsmedel samt bygglov

Kommunens näringslivsenhet ansvarar för näringslivsfrågor och åtgärder för att främja sysselsättningen och näringslivet i kommunen. Invånare och företag har tillgång till professionell och personlig rådgivning inom en rad områden.

Företag och företagare som vill etablera sig i Lidköping kan räkna med att bli väl omhändertagna. Vi hjälper dig med alla kontakter i kommunen, mark, lokaler eller tillståndsfrågor.

Vi på kommunens näringslivsenhet har ett unikt kontaktnät med kompetens och erfarenheter om du vill få fart på utvecklingen av ditt företag. Vi kan hjälpa till med rådgivning/affärsutveckling, kompetens, nätverk eller kontakter – kontakta oss vi hjälper dig snabbt och enkelt.

Beskrivning

Lidköpings kommun har under många år haft ett samarbete med Lusaka, huvudstaden i Zambia. Nu har vi blivit beviljade projektmedel för en fortsättning på vårt upparbetade samarbete och söker därför en erfaren projektledare på deltid. Projektet ska arbeta inom tre teman: cirkulär ekonomi, grön- och blåstrukturer och ungdomsdeltagande.

Projektet heter Climate smart and resilient municipalities, Lidköping and City of Lusaka och har föregåtts av en ett års lång projektutveckling där Lidköpings kommun och Lusaka City Council tillsammans har ringat in gemensamma utmaningar att jobba med framåt. Dessa utmaning utgår från ansatsen, tagen från Lidköpings hållbarhetsprogram, att kommunerna själva inte kan lösa klimatutmaningarna utan behöver samverka i större omfattning med aktörer runt omkring oss som föreningar, företag och särskilt unga personer.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara den övergripande projektledaren för projektet Climate smart and resilient municipalities, Lidköping and City of Lusaka.

Detta innefattar att:

Leda projektet utifrån uppställda projektmål.

Processleda arbetsgruppen för att nå resultat.

Redovisa och förankra projektets arbete i styrgruppen, men även internt i kommunen.

Redovisa och rekvirera medel från ICLD varje år, samt slutredovisa vid projektes slut

Kvalifikationer

Har en gedigen erfarenhet av projektledning och att arbete med internationella projekt. Gärna med ICLD-finansierade projekt.

Är van processledare och har lätt att skapa relationer och ett gott samarbetsklimat bland involverade parter.

Är en god organisatör då projektledaren bland annat är huvudsaklig samordnare för de konferenser där vi träffas för att planera och utveckla vårt projekt.

Är kommunikativ, driven, lyhörd och har en förmåga att lära.
Erfarenhet från politiskt styrd verksamhet är önskvärt.
Behärskar engelska i både tal och skrift.

Villkor

30 % projektanställning i tre år. Möjlighet till större andel tjänst och/eller förlängning kan bli möjlig.

Du behöver kunna vara anställd hos oss, vi kan inte ha uppdraget på konsultbasis.

Tillträde efter överenskommelse, men gärna så snart som möjligt. Placering i Lidköping. Individuell lönesättning och flexibel arbetstid tillämpas.

Urval i rekryteringen kan komma att ske löpande. Löpande intervjuer from v.30.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 30%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer KL 2022/400
Kontakt
  • Anna Sundbom, 0510-770305
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-770000
Publicerat 2022-06-22
Sista ansökningsdag 2022-08-14

Tillbaka till lediga jobb