Sektor bildning, Grundskola F-9, Grundskola Administration och Ledning

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

Ditt uppdrag

Som enhetschef för modersmålsenheten kommer du att leda arbetet utifrån det pedagogiska uppdraget. Du ska arbeta för att verkställa målen i läroplanerna och de kommunala besluten för verksamheten. Du är barnens och elevernas självklara företrädare och du coachar dina medarbetare för att nå mål och goda resultat. Du kommer att arbeta tillsammans med yrkesskickliga kollegor och med stöd av övergripande administration. I uppdraget ingår att ansvara för elever, personal, kvalitet, ekonomi och arbetsmiljö.

Modersmålenheten ligger idag under Område grundskola i Sektor bildning och i uppdraget kommer du att arbetsleda medarbetare inom både modersmålsundervisning och studiehandledning som även verkar inom Områdena förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning.

Tjänsten innebär att rekrytera, arbetsleda och att pedagogiskt utveckla de medarbetare som arbetar som modersmålslärare och studiehandledare inom de olika språken.

Tjänsten innebär tät och nära kontakt med våra rektorer för att på bästa sätt möta elevers och barns behov av undervisning och studiehandledning i de olika språken. I dialog med lärare används ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt.

Dina kvalifikationer

Du ska ha en pedagogisk utbildning och erfarenhet av arbete inom skolverksamhet gärna som arbetslagsledare eller förstelärare. Du har erfarenhet av arbete i mångkulturella miljöer med flerspråkiga barn, elever och lärare.

Du ska vara:

  • Engagerad och Positiv
  • Kreativ och Drivande
  • Inspirerande och En god kommunikatör
  • Tydlig och Strukturerad
  • Lyhörd och coachande

Meriterande är utbildning inom svenska som andra språk och rektorsutbildning.

Vi läggar stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Villkor
Tjänsten är tillsvidare med start enligt överenskommelse.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Övrigt

Tester kommer att genomföras.

I vår verksamhet måste alla som ska anställas för att arbeta med barn och unga, enligt lag (2000:873), visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten kan hämtas på www.polisen.se/Service. Det tar oftast mellan 1-2 veckor att få det hemskickat.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer SV 2024/126
Kontakt
  • Patrik Hellman Garström, områdeschef, 0510-770237
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-770000
Publicerat 2024-04-11
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb