Social Välfärd, Funktionsnedsättning, LSS 3

Välkommen till Lidköpings kommun! 

Du letar efter nya utmaningar. Vi letar efter dig!
Vi hoppas att du vill vara en del av en välkomnande och hållbar kommun som drivs av engagemang. Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi har siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens Lidköping. Hos oss får du möjlighet att testa nytt och utvecklas samtidigt som du dagligen gör skillnad för invånare, företagare, föreningar och besökare i Lidköping.
Vi behöver bli fler – varmt välkommen med din ansökan till Lidköpings kommun!   

Vi söker en stödpedagog till LSS 3  

Om jobbet

I Lidköpings Kommun arbetar vi aktivt med att stödet till personer med funktionsnedsättning ska utformas så att vi stärker individens självkänsla och på så sätt möjliggör goda livsvillkor utifrån den enskildes önskan och behov. 

Vi söker en stödpedagog som vill vara med att driva utvecklingen av arbetsmetoder och pedagogiska förhållningssätt i våra verksamheter tillsammans med nuvarande pedagog och stödassistenter. Stödpedagogen ingår i arbetsgruppen och är delaktig i det dagliga arbetet. 

Inom LSS 3 ingår tre gruppbostäder och en servicebostad för personer med funktionsnedsättning med varierande stöd och omvårdnadsbehov. 

 

Arbetsuppgifter

Som stödpedagog kommer du att utveckla, planera, utvärdera och leda det pedagogiska arbetet samtidigt som du ingår i det vardagsnära arbetet med att ge de boende stöd i deras dagliga livsföring. Du förväntas driva metodutveckling och ge dina kollegor metodhandledning, utifrån den enskildes behov och intressen samt ansvara för pedagogiska bedömningar och kartläggningar för att hitta rätt stöd och anpassningar kring varje enskild boende. Att arbeta med uppsatta mål med övriga kollegor och vara delaktig i att upprätta genomförandeplaner ingår också i din roll som stödpedagog.

Vi arbetar teambaserat och aktivt med att stärka de boendes självkänsla, självständighet med fokus på den enskildes styrkor, kunskap och tillgångar. Stödpedagogerna samverkar även med andra verksamheter och professioner som LSS sköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut och daglig verksamhet. Som stödpedagog kommer du att ingå i ett nätverk och har regelbundna träffar med andra stödpedagoger i kommunen.

Krav

Du som söker ska ha utbildning som stödpedagog och erfarenhet av yrket är meriterande.

Du är trygg och självständig när det gäller att arbeta med tydliggörande pedagogik, anpassningar, kommunikation samt utmanade beteende. Det är självklart för dig att arbeta teambaserat och prestigelöst. Du har fallenhet för att planera och utvärdera samt har stor ansvarskänsla gällande att stötta kollegor och vara aktiv i det utvecklingsarbete som görs i samråd med övriga medarbetare och enhetschef.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet där lyhördhet, kreativitet och självständighet är viktiga egenskaper. Vidare har du ett professionellt reflekterande förhållningssätt, förmåga att samverka med den enskilde, anhöriga, kollegor och andra yrkesgrupper. Arbetet ställer stora krav på att arbeta pedagogiskt på ett strukturerat och tydliggörande sätt, se helhet och förmåga att leda/handleda andra medarbetare i grupp och enskilt. 

Vi söker dig med stort hjärta som med engagemang och målmedvetenhet vill vara med och utveckla vår verksamhet ytterligare.

B-körkort för manuell växellåda ett krav.

Övrigt

I vår verksamhet måste alla som ska anställas för att arbeta inom funktionshinderområdet enligt lag(2010:479) visa upp ett utdrag från belastningsregistret för anställande chef. Den blankett som ska användas kan hämtas på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/blanketter---barn-med-funktionsnedsattning/ Det tar oftast mellan 1-2 veckor att få det hemskickat, skall visas före anställning för anställande chef.

Du kommer arbeta schemalagd tid såsom dag, kväll, helg samt sovande jour.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med möjlighet till önskad sysselsättningsgrad.

Din anställning blir inom Sektor social välfärd Lidköpings kommun vilket innebär att det kan förekomma att du får arbeta på andra enheter.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enl överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer SV 2024/144
Kontakt
  • Martin Ek, 0510-770152
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-770000
Publicerat 2024-04-24
Sista ansökningsdag 2024-05-15

Tillbaka till lediga jobb