Vård & Omsorg, Äldreomsorg

Vård & Omsorg arbetar i team med olika professioner med att ge samordnat stöd och service till äldre och personer med funktionsnedsättning i Lidköping.
Vi arbetar aktivt med vår värdegrund. Den enskilde ska vara delaktig och ha inflytande över den hjälp han eller hon får. Vi har ett helhetsperspektiv i vårt arbete och utgår ifrån den enskildes resurser och förmågor.
Hos oss arbetar cirka 1500 tillsvidareanställda medarbetare, samt under året mellan 300-600 visstidsanställda medarbetare.

Nu söker vi dig som vill bli Enhetschef till Örslösa enheten som består av både hemvård och äldreboende.

Örslösa ligger 1 mil utanför Lidköpings tätort. Enheten innefattar Lugnets äldreboende, hemvård i ett geografiskt landsbygdsområde och 2 mötesplatser.  

Anställningen är heltid och tillsvidare.

Arbetsuppgifter
Rollen som enhetschef innebär att du leder, samordnar, planerar och utvecklar verksamheten mot uppställda politiska mål och i enlighet med gällande lagstiftning samt enligt kommunens mål, policy- och styrdokument.

Du har ansvar för verksamhetens innehåll och kvalité, ekonomi, personal och arbetsmiljöfrågor. Du leder och samordnar de olika professionerna i ditt team. Du arbetar med teamutveckling samt ger medarbetarna möjlighet till delaktighet och inflytande. Tillsammans med dina medarbetare ska du verkställa beviljade insatser och arbeta för att våra brukare får omsorg av bästa kvalité.

I din roll ingår att aktivt bevaka omvärlden och använda denna kunskap för att utveckla din verksamhet. Du ger service, information och stöd och skapar goda relationer med brukare, närstående och organisationer. Du samverkar med interna och externa samarbetspartner.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har för uppdraget lämplig högskoleutbildning såsom Social & Omsorg, Socionom eller liknande. Du har erfarenhet inom Vård- och omsorgsområdet.

Du har kunskaper inom ekonomi, personaladministration och IT och är väl förtrogen med de lagar och föreskrifter som styr verksamheten. Du har ledarerfarenheter och goda ledaregenskaper samt förmåga att driva utvecklings- och kvalitetsarbete.

Du har en förmåga att skapa trygghet och motivera dina medarbetare att arbeta utifrån verksamhetens och den enskildes behov.

Arbetet är självständigt och kräver god förmåga att kommunicera med såväl interna som externa kontakter. Du har lätt för att samarbeta, är självständig, flexibel och trivs med varierande arbetsuppgifter samt har en god förmåga att prioritera och organisera.

Eftersom social dokumentation och kommunikation är viktiga i ditt arbete, behöver du ha goda kunskaper i svenska samt god datavana. Erfarenhet av IT-system inom personal, ekonomi och dokumentation är meriterande. Körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer VON 2018/383
Kontakt
  • Christina Thimgren, Områdeschef Nya Stadens Äldreo, 0510-77 12 63
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcent, 0510-77 00 00
Publicerat 2018-11-08
Sista ansökningsdag 2018-11-25

Tillbaka till lediga jobb