Vård & Omsorg, Ledning/Stab

Vård & Omsorg arbetar i team med olika professioner med att ge samordnat stöd och service till äldre och personer med funktionsnedsättning i Lidköping.
Vi arbetar aktivt med vår värdegrund. Den enskilde ska vara delaktig och ha inflytande över den hjälp han eller hon får. Vi har ett helhetsperspektiv i vårt arbete och utgår ifrån den enskildes resurser och förmågor.
Hos oss arbetar cirka 1500 tillsvidareanställda medarbetare, samt under året mellan 300-600 visstidsanställda medarbetare.

Nu söker vi en vikarierande personalkonsult som vill vara med och arbeta brett med personalfrågor och bidra till verksamhetens utveckling.
Vill du tillsammans med övriga personalkonsulter och chefer hjälpa till och göra skillnad för våra medarbetare inom Vård & omsorg och arbeta för att vi ska vara en attraktiv och hållbar arbetsgivare är detta jobbet för dig!

Arbetsuppgifter 
Du ingår i förvaltningens stab och ledning och har ett nära samarbete med Vård & Omsorgs andra personalkonsult samt rehabiliteringskoordinator. Tillsammans ger ni kvalificerat stöd inom personalområdet till förvaltningens ca 45 chefer.
Rollen som personalkonsult är bred och du arbetar med mycket varierande arbetsuppgifter. Du stöttar cheferna genom ett konsultativt förhållningssätt i frågor som rekrytering, arbetsrätt, avtalstolkningar, arbetsmiljöfrågor, löneprocessen samt facklig samverkan och förhandlingar. Du driver och utvecklar även pågående projekt inom Vård & Omsorg.
Tillsammans med personalkonsulter från övriga förvaltningar i kommunen är du med och driver, utvecklar och förändrar rutiner och arbetssätt för en kommungemensam personalpolitik.

Kvalifikationer
Högskoleexamen från Personalvetarprogram eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av HR-arbete. Meriterande är erfarenhet från arbete i offentlig verksamhet.
Arbetet kräver god förmåga att driva, utveckla och organisera varierande arbetsuppgifter och projekt inom personalområdet. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Du ska vara lyhörd för såväl enskildas uppfattning som verksamhetens behov. Du är ansvarstagande, har god samarbetsförmåga och ett coachande arbetssätt.
Du har god datavana och goda kunskaper i Office-paketet samt körkort för personbil.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor
Tjänsten är heltid, tillträde så snart som möjligt och t.o.m. 2020-08-31.

Urvalsprocessen kommer ske fortlöpande under ansökningstiden.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer VON 2019/320
Kontakt
  • Lotta Hjoberg, Vård & Omsorgschef, 0510-770165
  • Mia Lindström, Personalkonsult, 0510-770216
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-77 00 00
Publicerat 2019-09-11
Sista ansökningsdag 2019-09-25

Tillbaka till lediga jobb